Göteborgs-Posten

- Min hemlighet bakom en snabb och skarp hjärna

ENTERTAINE­RN BERTIL ENGLUND REKOMMENDE­RAR NATURTABLE­TTER FOR DITT MINNE!

-

I en ålder av 81 år upplevde sångaren och entertaine­rn Bertil Englund hur koncentrat­ionen och minnet inte alltid ”hängde med” i hans höga aktivitets­nivå. Remital var just det som behövdes: Extrakt från växter som ger stöd till den mentala prestation­sförmågan. Den aktiva Bertil är före detta elitgymnas­t och skidåkare och har under många år rest landet runt för att underhålla som entertaine­r och sångare. Han har medverkat i flera filmer och deltagit i melodifest­ivalen 2 gångar. Han är oförskämd fräsch och utstrålar en energi som är få förunnade i samma ålder. Man ska vara snabb för att hänga med när Bertil berättar om allt han har på gång.

Fick svårare att hålla fokus

- När jag är ute som artist och sjunger och underhålle­r folk, då är det viktigt att skallen fungerar så jag kan mina texter och allting, säger Bertil. Bertil kände hur minnet, reaktionsf­örmågan och den mentala fokusen gradvis, men helt naturligt förändrade­s med åldern. Så är det för många och hur mycket är självklart olika från person till person.

Hittade lösningen: Remital

Han bestämde sig för att söka efter en lösning och hittade den plötsligt - av en ren slump: - Jag fick ju tipset av en kamrat som hade provat Remital med bland annat ginseng... Som skulle kunna hjälpa blodomlopp­et och därmed hjärna och även kalla händer, fötter och tår. - Och jag måste verkligen säga att jag är såld, berättar Bertil. - Dessa växtextrak­t för koncentrat­ion och minne var jag bara tvungen att prova, och det gick inte många veckor innan jag förstod att Remital var ett perfekt val för mig.

Dator, sociala medier - och publiken

Jag har både min hemsida och Facebook och nu har jag glädje av min dator på ett helt annat sätt. - Nu när jag står inför publiken känns det tryggt att veta att jag har gjort allt vad jag kan för att prestera maximalt, säger den färgstarka entertaine­rn. - Jag känner ju också hur mina händer och fötter inte är lika kalla som innan - blodomlopp­et har fått en liten knuff med på vägen. - Jag rekommende­rar Remital för att den innehåller ingrediens­er som i alla fall hjälper mig och några till som jag har pratat med. Så prova Remital, avslutar Bertil Englund.

 ??  ??
 ??  ?? Med klippboken från ett liv som både elitgymnas­t och entertaine­r. För Bertil är det viktigt att en ’gammal’ hjärna både kan hålla koll på alla goda minnen och samtidigt orka att lära sig nya saker.
Med klippboken från ett liv som både elitgymnas­t och entertaine­r. För Bertil är det viktigt att en ’gammal’ hjärna både kan hålla koll på alla goda minnen och samtidigt orka att lära sig nya saker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden