Göteborgs-Posten

Inget VAR i allsvenska­n före 2021

-

En straff som aldrig utdömdes och en missad offside.

Två kontrovers­iella händelser i mötet mellan IFK Göteborg och Djurgården drog i gång en ny diskussion om VAR. Mats Enquist, generalsek­reterare i Svensk Elitfotbol­l (Sef), säger till Fotbollska­nalen att det är aktuellt tidigast 2021.

Djurgården­s 1–0-seger på Gamla Ullevi gjorde att laget tog greppet i den allsvenska guldstride­n.

Men segern kom efter att domaren Kristoffer Karlsson missat att döma straff för IFK Göteborg – något Karlsson erkände efteråt – och en offside i hörnan som ledde till Djurgården­s segermål.

Två missar som drog i gång en ny debatt om VAR i allsvenska­n.

Men enligt Enquist är inte något sånt beslut nära föreståend­e.

– Jag ser inte att vi kommer att rusha in i något, säger han.

Enligt Enquist är parterna i dagsläget långt ifrån ett beslut och därför blir det knappast några förändring­ar till nästa säsong. Möjligen kan ett beslut tas i frågan på representa­ntskapsmöt­et i november nästa år.

– Det är inte uppe på novembermö­tet (årets representa­ntskapsmöt­e), då vi inte ens är färdiga med slutsatser, men i teorin skulle förbundet kunna välja att kalla till ett extra ”repskap”, men jag tror inte att det är sannolikt, säger Enquist till Fotbollska­nalen.

Det som återstår är både att diskutera om man vill ha VAR i allsvenska­n och superettan, vilket alternativ i så fall och hur man sedan går vidare med saken.

” Det är inte uppe på novembermö­tet, då vi inte ens är färdiga med slutsatser, men i teorin skulle förbundet kunna välja att kalla till ett extra ’repskap’, men jag tror inte att det är sannolikt.

Mats enquist Generalsek­reterare Svensk Elitfotbol­l

 ?? Arkivbild: Simon Hastegård ?? Mats enquist, generalsek­reterare i sef.
Arkivbild: Simon Hastegård Mats enquist, generalsek­reterare i sef.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden