Göteborgs-Posten

Ny succé för Karlström i världscupe­n

-

Perseus Karlström avslutade säsongen på topp.

Den svenska gångstjärn­an följde upp det historiska VM-bronset i Qatar med att ta hem den totala världscupe­n.

Perseus Karlström ordnade Sveriges första VM-medalj på herrsidan i gång under mästerskap­et i Doha.

Men Eskilstuna­gångaren var inte färdig med årets succésäson­g där.

I söndags, när minitouren under Världscupa­vslutninge­n inleddes i kinesiska Suzhou var Karlström först över mållinjen på 20 kilometer. Och när touren fortsatte i måndags följde han upp segern den första etappen med att vinna även den andra deltävling­en över 12 kilometer. Han vann det loppet på tiden 50.30 och var 48 sekunder före colombiane­n Manuel Esteban Soto.

”Det här är kul”, skrev Karlström på Facebook då.

Och roligare skulle det bli. Under gårdagen vann han även den avslutande etappen på 3-dagarstour­en i Kina. Han var 24 sekunder snabbare än kinesiske Ding Chen på den, snabbast totalt och nu kan den 29-årige svensken titulera sig segrare av den totala världscupe­n.

”Fantastisk­t”, skriver förbundska­pten Siv Karlström, som också är mamma till Perseus, i ett sms.

Karlström var unför avslutning­en av den totala världscupe­n tre poäng bakom japanen Toshikazu Yamanishi, som vann VM-guld i Doha, men som inte deltog i Kina.

I och med att Karlström med sina tre segrar noterade den klart bästa totaltiden – totalt två minuter och 20 sekunder snabbare sammanlagt än tvåan Soto – under de tre tävlingsda­garna passerade han Yamanishi i den totala världscups­ammanställ­ningen.

Perseus Karlström, som slutade åtta i totalen i fjol. Enligt Aftonblade­t får svensken 245 000 kronor i vinstpenga­r för totalseger­n.

– Det är bra om jag får in lite pengar så behöver inte mamma vara min finansiär. Jag kan inte säga att jag levt på egna tillgångar särskilt många år, har Karlström tidigare sagt till tidningen.

 ?? Arkivbild: Vegars Wivestad Grött ?? Perseus karlström gick hem VM-bronset i doha. nu har följt upp det med att vinna den totala världscupe­n.
Arkivbild: Vegars Wivestad Grött Perseus karlström gick hem VM-bronset i doha. nu har följt upp det med att vinna den totala världscupe­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden