Göteborgs-Posten

Partille har fått tänka om efter att stjärnorna lämnat

- Lägg därtill att Mattias Alisson, som slutade trea i den interna poängligan bakom nyss nämnda duo, lämnat för Härryda HC. Hur tunga är då dessa tappen? Alexander Olausson alexander.olausson@gp.se

De tre främsta poängplock­arna har lämnat laget.

Detta fick Partille HK att tänka om inför säsongen i Hockeytrea­n.

– Det kanske tyder på att föreningen funkar bra, säger A-lagets tränare Torbjörn Johansson.

I kväll spelar Partille HK hemma mot Varberg Vipers – en match som GP direktsänd­er från Vallhamra ishall med start 18.50.

Partille har inlett säsongen med blandade resultat. Efter seger i de två första omgångarna har tre nederlag följt. Tränaren Torbjörn Johansson är dock inte alltför missnöjd med prestation­erna på senare tid.

– Det är väl okej med tanke på att vi har mött Göteborgs IK och Kållered som ska sluta etta och tvåa i denna serien.

Det är mycket som är nytt i Partille – så även Johansson som är tillbaka i föreningen efter tio års frånvaro. Spelartrup­pen har även den förändrats. Mer erfarna spelare har lämnat och gett plats åt yngre mer oprövade kort.

– Vi har några seniorer som utgör stommen men sedan har vi fyllt på med J20-spelare som inte har spelat seniorhock­ey tidigare. Vi har även fått tillbaka lite spelare från andra föreningar – vilket kanske tyder på att föreningen funkar bra.

– Men det kommer ta ett tag att bygga ihop detta med så många nya spelare.

De kanske allra mest betydande förlustern­a på spelarfron­ten är att poängkunga­rna Pontus Gulldén och Tommi Juntunen båda har slutat efter att inte ha fått ihop hockeyn med familjeliv­et. Tillsamman­s gjorde 67 poäng i Hockeytrea­ns fortsättni­ngsserie förra säsongen.

– Det är klart att de är tunga. Det är pjäser som producerad­e och hjälpte till både på och vid sidan av banan. Samtidigt kan vi inte stå och falla med dem utan då får andra kliva fram i stället, säger tränare Johanson.

Vilka kommer att få ta ett extra stort ansvar?

– Vår lagkapten Johnny Johansson och assisteran­de kapten Pontus Eriksson. Det är de som får dra det tunga lasset och vara loket som drar våra vagnar.

Nu väntar alltså Varberg i nästa drabbning i Hockeytrea­n södra C. Senast lagen möttes var i en träningsma­tch och där fick Johanssons mannar storstryk – förlust med hela 0–8.

– Vi har lite revansch att utkräva, konstatera­r Partille HK:s tränare Torbjörn Johansson.

 ?? Arkivbilde­r: Carl Sandin och Christian Örnberg ?? Pontus gulldén (till vänster) och tommi Juntunen bar Partille Hk i fjol – vad händer nu när de slutat?
Arkivbilde­r: Carl Sandin och Christian Örnberg Pontus gulldén (till vänster) och tommi Juntunen bar Partille Hk i fjol – vad händer nu när de slutat?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden