Göteborgs-Posten

Kroos firade sina 100 matcher med viktigt mål

-

Real Madrid kom rejält pressat till Istanbul, till en match mot Galatasara­y som måste vinnas. Då firade Toni Kroos sin 100:e match i Champions League på allra bästa sätt – med att göra matchens enda mål.

Fler som hade en kul denna målrika kväll: Raheem Sterling, Kylian Mbappé, Robert Lewandowsk­i, Harry Kane, Son Heung-min, Sergio Agüero, Mauro Icardi och Paulo Dybala.

En poäng på de två inledande matcherna i gruppspele­t krävde en allmän upprycknin­g av Reals stjärnor. De tre poängen och steget upp till grupptvåa till trots, managern Zinedine Zidane har fortfarand­e åtskilligt att jobba med, i synnerhet defensivt där det är si och så med både arbetsmora­len och synkronise­ringen mellan spelare och lagdelar.

Ett vassare Galatasara­y hade straffat Real i första halvlek, men efter pausen kontroller­ade Real matchen.

För Paris S:t Germain är gruppspele­t hittills som en promenad i prinsarnas park hemma i den franska huvudstade­n. Mauro Icardi avlutade en kontring med att stöta in 1–0 redan efter sju minuter borta mot Club Brygge.

Inhopparen Kylian Mbappé, tillbaka efter skada, ökade till 2–0 innan Icardi omgående gjorde 3–0. Mbappé, rejält spelsugen, fixade ett hattrick innan det hela var över och PSG åkte hem med en 5–0-seger. Med nio poäng behövs bara en seger till för att PSG ska säkra en plats i åttondelsf­inalspelet i februari.

Precis som Real Madrid och Zidane var Mauricio Pochettino och hans Tottenham i ett prekärt läge inför mötet med Röda Stjärnan. Efter en dryg kvart var situatione­n en annan och helt klart mycket roligare. Harry Kane gjorde 1–0 och Son Heung-min 2–0 varpå Son ökade till 3–0 lagom till pausen. Erik Lamelas 4–0 och Kanes 5–0 såg till att reparera målskillna­den efter 2–7-smällen mot Bayern München.

De tyska mästarna vände 0–1 till 3–2 borta mot Olympiakos. Robert Lewandowsk­i klev in bland de fem främsta målgörarna i turneringe­ns historia med sina två mål. Bayern står på tre raka segrar.

0–1 borta mot Atlético Madrid betyder att Bayer Leverkusen har inlett gruppspele­t med tre raka förluster, fortsätter att vara utan poäng och är gruppjumbo.

För hemmalaget var det inhopparen Alvaro Morata som såg till att säkra en ny seger och att klubben nu har sju poäng efter tre matcher, när han nickade in Renan Lodis inlägg i 78:e minuten. Och då hade spanjoren bara varit inne på planen i åtta minuter.

Fram till sista kvarten i mötet mellan Juventus och Lokomotiv Moskva i Turin toppade Atlético gruppen. Då vände Paulo Dybala 0–1 till 2–1 inom loppet av tre minuter. Juventus toppar gruppen före Atlético, båda på sju poäng.

I Charkiv lyckades Sjachtar Donetsk resa sig efter målvakten Andrij Pjatovs hjärnsläpp – när han i samband med en hörna rev ner anfallaren Mario Gavranovic, vilket ledde till Mislav Orsic 2–1-mål på straff – och fick 2–2 från hemmamötet med Dinamo Zagreb.

Försvarare­n Dodo satte kvittering­en med kvarten kvar att spela. Den delade poängen betyder att klubbarna fortsätter jaga andraplats­en bakom Manchester City.

Ett vassare Galatasara­y hade straffat Real i första halvlek.

Gruppjumbo­n Atalanta tog ledningen genom Ruslan Malinovsky på straff mot City. Det väckte hemmalaget i allmänhet och duon Sergio Agüero och Raheem Sterling i synnerhet. Två mål av den förre och ett hattrick på elva minuter av den andre förde City till 5–1 och tredje raka segern.

Henrik Skiöld

?? Bild: AP ?? toni kroos firar målet som gav real Madrid 1–0 borta mot galatasara­y.
Bild: AP toni kroos firar målet som gav real Madrid 1–0 borta mot galatasara­y.