Göteborgs-Posten

Öisarens käke är bruten

- Andreas Johnsson andreas.johnsson@gp.se

En bruten överkäke och lossnade tänder.

Så löd beskedet efter att Alexander Bernhardss­on fallit med ansiktet före i marken på Gamla Ullevi. – Han är på akuten för att röntgas förstås, säger lagläkare Örgrytes Lars Peterson.

Örgryte har haft sin beskärda del av skador under säsongen 2019.

Under mötet med Degerfors dröjde det inte länge innan listan av skadade spelare den här säsongen förlängdes med ett namn till.

Det hans bara spela fotboll i två och en halv minut innan succéspela­ren Alexander Bernhardss­on tvingades lämna matchen efter en otäck smäll.

Detta efter att anfallaren fallit med ansiktet före i backen efter en närkampssi­tuation med Degerfors Christoffe­r Viktorsson.

Tämlingen omgående stod det klart att Bernhardss­on inte kunde spela vidare. Anfallaren fick ledas till omklädning­srummet, samtidigt som han blödde ur munnen.

– Han landade på hakan och fick då en kompressio­n och då sprätte den (käkramen reds. anm) av, den är lite svagare. Överkäken bröts in till leden, säger Örgrytes lagläkare, Lars Peterson efter matchen.

Ännu kan man dock inte helt slå fast hur allvarlig skadan på Bernhardss­on är, även flera tänder ska ha lossnat under fallet.

– Han är på akuten för att röntgas förstås, så får vi se hur allvarligt det är. Men man kan befara att själva ramen på käken har gått av. Samt lossning av tänder i nedre käken, det blödde rätt bra. Det vet jag inte hur allvarligt det är förrän vi har all fakta på bordet, säger Lars Peterson.

Efter matchen bad Degerfors Christoffe­r Viktorsson Öis lagläkare om numret till Alexander Bernhardss­on för att kontakta honom efter olyckliga skadan.

Bernhardss­on väntas vara borta över jul och nyår.

 ?? Bild: Michael Erichsen ?? det blev en kort match för alexander bernhardss­on.
Bild: Michael Erichsen det blev en kort match för alexander bernhardss­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden