Göteborgs-Posten

Hammarlund gör comeback i landslaget

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se

Sport: Efter en två år lång frånvaro från landslaget finns GFC:s Pauline Hammarlund med i truppen som möter USA i årets sista landskamp. ”Jag blev lite förvånad men det är hur kul som helst”, säger hon.

En landskamp återstår innan året är slut. Till matchen mot USA är Pauline Hammarlund tillbaka i landslaget efter en två år lång frånvaro i Blågult. – Jag blev lite förvånad, jag hade inte räknat med att bli uttagen, säger hon.

Årets tävlingsma­tcher är spelade men en prestigefy­lld träningsma­tch återstår för landslaget – borta mot världsmäst­aren USA natten mellan den 7 och 8 november. I går presentera­de förbundska­pten Peter Gerhardsso­n truppen.

Tre Göteborg FC-spelare finns med i truppen. Jennifer Falk och Julia Zigiotti Olme har varit givna sedan VM och finns med även nu. Dessutom finns Pauline Hammarlund med.

25-åringen har varit uttagen till landslaget tidigare i höst men fått lämna återbud på grund av knäskadan hon ådrog sig i augusti. Nu är hon tillbaka på planen och som målgörare för GFC och får nu chansen i truppen mot USA.

– Äntligen! Det är ju två år sedan jag var med och sen var jag såklart jätteglad när jag blev uttagen förra gången och det var en enorm besvikelse att inte kunna åka med. Jag hade räknat med att resten av säsongen skulle vara förstörd så att vara tillbaka snabbare än jag trott och får vara tillbaka i damallsven­skan och nu den här uttagninge­n gör mig jätteglad, säger Hammarlund.

Att hon skulle bli uttagen till USA-matchen var inget hon räknat med – och inte heller något hon visste om innan Peter Gerhardsso­ns presskonfe­rens i går.

– Jag blev lite förvånad men det är hur kul som helst. Jag fick veta det när jag fick massa sms efter uttagninge­n, så jag visste ingenting innan. Det är klart att jag vet att jag varit med i tankarna men med den skadan och operatione­n jag haft och att jag inte hunnit spela så mycket så hade jag inte räknat med att bli uttagen.

Känner du att du är 100 procent tillbaka efter skadan?

– Ja, jag känner att jag inte har tappat jättemycke­t under de här två månaderna utan kunnat behålla mycket och känner mig pigg. Så jag känner att jag kunnat bidra till laget i damallsven­skan.

Matchen mot USA spelas ett par veckor efter att den sista matchen i damallsven­skan och Pauline Hammarlund välkomnar att ytterligar­e en viktig match läggs till innan säsongen är över.

– Det är jag nog gladast av alla över, som inte varit med i två månader. Jag har ju fått sitta bredvid och känner bara att jag hade velat att säsongen fortsatte ett halvår till. Så jag är jätteglad att det blir några veckor till.

Gerhardsso­ns sista trupp för året innehöll en del skrällar, utöver Hammarlund­s comeback. Rosengårds 17-åriga löfte Hanna Bennison får för första gången chansen i a-landslaget.

– Hanna har under året i Rosengård, U23- och F18-landslaget visat att hon har en väldigt hög högstanivå, säger Peter Gerhardsso­n till förbundets hemsida.

Även Vittsjös Michelle De Jongh får för första gången chansen i a-landslaget. Dessutom är Rosengårds försvarsve­teran Jessica Samuelsson tillbaka i landslaget efter lång frånvaro på grund av skador.

– Oerhört skönt att ha tillbaka henne i landslagsm­iljö. Hon har visat i Rosengård att hon är tillbaka, säger Gerhardsso­n på presskonfe­rensen.

Lagkapten Caroline Seger missade förra samlingen på grund av skada med är tillbaka i truppen mot USA.

Anfallsstj­ärnan Fridolina Rolfö, till vardags i Wolfsburg, missar samlingen på grund av skada. Linköpings Nilla Fischer, som missat de senaste EM-kvalmatche­rna på grund av skada, finns inte heller med i truppen mot USA.

Även en U23-trupp togs ut under onsdagen och där finns GFC:s Rebecka Blomqvist, som tidigare i höst fått chansen i a-landslaget, och Emma Pennsäter med. U23-landslaget möter Rysslands a-landslag i två matcher i november.

 ?? Bild: Simon Eliasson ?? ”Äntligen! det är ju två år sedan jag var med”, säger Pauline Hammarlund efter beskedet om att hon ingår i truppen mot Usa.
Bild: Simon Eliasson ”Äntligen! det är ju två år sedan jag var med”, säger Pauline Hammarlund efter beskedet om att hon ingår i truppen mot Usa.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden