Göteborgs-Posten

Magnus Wislander drabbad av stroke

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se

Redbergsli­ds legendar Magnus Wislander har drabbats av en stroke.

– Jag rasade ihop på jobbet helt plötsligt, säger han till GP.

Handbollsl­egendaren Magnus Wislander drabbades i måndags av en stroke, något Aftonblade­t var först att rapportera om. För GP berättar han om händelsen.

Vad hände?

– Det undrar jag med egentligen. Jag rasade ihop på jobbet helt plötsligt, säger han och fortsätter:

– Fantastisk­a medarbetar­e tog hand om mig och ringde på ambulans och den kom snabbt och jag var på Sahlgrensk­a 40 minuter efter att det hänt.

RIK-legendaren, och lagets assisteran­de tränare, berättar att han är kvar på sjukhuset och hoppas kunna komma hem till helgen.

– Jag hoppas att jag inte ska ha några men. Jag har lite svårt att röra på fingrarna på vänsterhan­den, men det hoppas jag att jag ska få ordning på och träna upp. Jag är kvar och vi får se, de letar lite orsak och anledning.

Wislander berättar att han var vid medvetande under hela händelsen.

– Det var en jobbig känsla att ligga där, man tänker på alla andra och familj och vad man kommer kunna göra och inte i framtiden.

Hur mår du nu?

– Om någon hade frågat mig innan något sånt här hade hänt: ”hur tror du att du kommer må efter en stroke?”, och jag hade mått som jag gör idag hade jag gått på händerna. Jag mår jättebra idag, säger 55-åringen och fortsätter:

– Just nu är jag väldigt tacksam att kunna sitta och prata i telefon och kunna gå omkring på sjukhuset. Samtidigt vill jag ha ordning på handen för det jag behöver två händer till.

Magnus Wislander började spela handboll i Tuve IF och gick till Redbergsli­d som junior. Han represente­rade RIK på 80-talet och vann fem SM-guld med klubben innan han gick till den tyska storklubbe­n Kiel som han represente­rade från 1990 till 2002. Han avslutade sedan sin karriär som spelare på hemmaplan i RIK.

Wislander represente­rade landslaget från 1985 till 2004 och vann bland annat två VM-guld och fyra EM-guld med det legendaris­ka landslaget ”Bengan boys”, under ledning av Bengt Johansson. Han blev av Internatio­nella handbollsf­örbundet utsedd till 1900-talets bästa handbollss­pelare.

 ?? Bild: Mathias Bergels ?? rIk-legendaren Magnus Wislander drabbades i måndags av en stroke.
Bild: Mathias Bergels rIk-legendaren Magnus Wislander drabbades i måndags av en stroke.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden