Göteborgs-Posten

Mardröm för Bernhardss­on – drabbad av dubbla frakturer

- Philip Trollér philip.troller@gp.se

Alexander Bernhardss­on landade illa, slog huvudet i marken och tvingades byta mot Degerfors. Nu kommer ett dystert besked för Öis-talangen. – Han har drabbats av minst två frakturer, säger Öis läkare Lars Peterson.

Tisdagens drabbning mellan Örgryte och Degerfors var inte ens tre minuter gammal när det small.

Alexander Bernhardss­on försökte ta sig förbi Degerfors Christoffe­r Wiktorsson. I samband med situatione­n gick Öis-yttern omkull och landade illa, när hakan slog i marken. Blodvite uppstod och Bernhardss­on fick avbryta matchen och ledas ut i omklädning­srummet.

Efteråt berättade Öis läkare Lars Peterson att det rörde sig om en skada på käken.

– Han landade på hakan och fick då en kompressio­n och då sprätte den (käkramen reds. anm) av, den är lite svagare. Överkäken bröts in till leden, sa Peterson till GP och fortsatte:

– Han är på akuten för att röntgas förstås, så får vi se hur allvarligt det är. Men man kan befara att själva ramen på käken har gått av. Samt lossning av tänder i nedre käken, det blödde rätt bra.

Dagen efter matchen kom besked om att det inte bara var en, utan minst två, frakturer som Bernhardss­on har drabbats av.

– Han har drabbats av minst två frakturer. Det blev en fraktur där han slog i hakan och en fraktur i själva underkäksb­enet, uppåt mot fästet i örat. Men det kan hända att det kan räcka att fixera en.

Hur mår han?

– Det har ändå varit hyfsat, tycker han. Men det är ömt så fort han försöker gapa.

Peterson berättar vidare att operation väntar redan under torsdagen.

– Det blir väldigt bra att de gör det i morgon bitti.

– Problemet är att han inte kommer kunna tugga. Det blir sugrör, glass och godis för honom ett tag, avslutar Peterson.

Han har drabbats av minst två frakturer. Det blev en fraktur där han slog i hakan och en fraktur i själva underkäksb­enet, uppåt mot fästet i örat. Lars Peterson Öis läkare

 ?? Bild: Michael Erichsen ?? Alexander Bernhardss­on landade otäckt i matchen mot Degerfors.
Bild: Michael Erichsen Alexander Bernhardss­on landade otäckt i matchen mot Degerfors.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden