Göteborgs-Posten

Pringle och Vilahamn nya namn i Öis tränarjakt

- Linus Petersson Joel Tivemo Philip Trollér sport@gp.se

I somras kopplades han ihop med tränarsyss­lan i Gais. Nu har Martin Pringle träffat Örgryte, erfar GP.

– Jag kommer varken bekräfta eller dementera någonting, säger han.

Bosko Orovic fick sparken – och Gais gav sig ut på en ny tränarjakt. Det var juli då. En lösning behövde komma på plats relativt snart.

I den vevan kunde GP berätta att Martin Pringle var en av kandidater­na till tränarpost­en. Klubben hade undersökt 48-åringens tillgängli­ghet och även tagit referenser. Det blev dock aldrig 100-procentigt konkret. Gais gick ju på Tomas Erixon till slut.

Kanske kommer Pringle ändå att leda ett Göteborgsl­ag 2020? Vem som styr Örgryte framöver är ju högst oklart. Thomas Askebrand innehar jobbet nu, men hans kontrakt går ut efter säsongen.

GP har tidigare rapportera­t att Håkan Ericson, tidigare förbundska­pten för U21-landslaget, är en kandidat.

Nu kan Martin Pringle läggas till på den listan. Enligt uppgifter till GP har parterna träffats.

– Just nu känner jag att jag inte vill kommentera någonting. Det har varit mycket runt mitt namn, men jag kommer varken bekräfta eller dementera någonting. Det känns onödigt. Jag vill visa respekt mot klubbarna och personerna som är där, säger Pringle.

Utöver tidigare nämnde Ericson och Pringle kan GP också berätta att Qvidings Robert Vilahamn ska vara ett annat spår i Öis tränarjakt.

Vilahamn har gjort stor succé som huvudträna­re i Qviding under de två senaste säsongerna. 2018 var han med och förde laget till serieseger i division 3. I år upprepade han bedriften med laget i division 2. Men nu är tiden hos division 1-nykomlinge­n över.

Måndagen efter att serieseger­n säkrades berättade Robert Vilahamn för spelartrup­pen att han inte följer med laget upp. Ett civilt heltidsjob­b kombinerat med kvällsträn­ingar har blivit för mycket och tanken var från början att ta ett sabbatsår under 2020. Men enligt uppgifter till GP är han alltså ett av namnen som intressera­r Örgryte för jobbet som huvudträna­re nästa säsong.

– Jag kan inte kommentera någonting mer än att jag slutar i Qviding. Om jag tar ett tränarjobb så ska det vara på heltid, men jag kan inte kommentera någon klubb, säger Robert Vilahamn, som dock bekräftar att han märkt av ett intresse från klubbar högre upp i seriesyste­met.

Enligt källor till GP är dock ett gäng namn som står högre upp än Vilahamn på Öis önskelista, däribland Martin Pringle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden