Göteborgs-Posten

Tränarens stroke en chock för spelarna

- Adam Andersson nyheter@gp.se

RIK-tränaren Magnus Wislander har börjat repa sig från sin stroke. Samtidigt har hans lag börjat plocka hemmapoäng i handbollsl­igan.

Nu berättar Emil Mellegård om hur spelarna påverkats av tränarens plötsliga insjuknand­e. – Det syntes nog på matcherna i början, säger RIK-spelaren.

Handbollsl­egendaren Magnus Wislander, som tränar Redbergsli­ds IK, drabbades av en stroke i slutet av oktober. En omskakande händelse för honom, många i hans närhet och inte minst hans spelare i RIK.

– När vi fick höra det så var det en otrolig chock. Han är väldigt betydelsef­ull för laget. Inte bara för det handbollsm­ässiga, han är en extremt go gubbe utanför planen som älskar omklädning­srums-tjôtet också, säger Emil Mellegård.

Att händelsen påverkade laget var det inget snack om och inlednings­vis satte det sina spår i det spelmässig­a också, menar Emil Mellegård.

– Jag tror det tog på alla och det syntes nog lite på matcherna i början också, men han kommer tillbaka mer och mer. Det viktigaste är att han mår bra för då mår vi bra, säger Mellegård.

Mellegårds lagkamrat, August Wiger, såg också att beskedet kring Wislander påverkade gruppen starkt, men menar att man lyckats komma tillbaka från det. Något storsegern mot Hallby vittnar om.

– Det var tungt där när vi fick höra om det och inte visste hur det var med honom. Det är allvarliga grejer så då var det dålig stämning. Sedan var det jobbigt någon vecka, men när vi såg att han faktiskt mådde helt okej så har vi kunnat lämna det lite bakom oss, säger Wiger.

Att Wislander kunde börja komma ned på träningarn­a och vara med lite lätt runt laget så tätt inpå sin stroke har betytt mycket för gruppen.

– Vi var chockade i början, men tack vare hans snabba återhämtni­ng så har vi kommit tillbaka snabbt från det också säger August Wiger.

 ?? Arkivbild: Michael Erichsen ?? att tränaren var sjuk ”tog på alla” i laget, berättar emil mellegård.
Arkivbild: Michael Erichsen att tränaren var sjuk ”tog på alla” i laget, berättar emil mellegård.
 ?? Arkivbild: Christian Örnberg ?? magnus Wislander är på bättringsv­ägen.
Arkivbild: Christian Örnberg magnus Wislander är på bättringsv­ägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden