Göteborgs-Posten

GLTK svenska mästare efter bragdvändn­ing

- Andreas Johnsson andreas.johnsson@gp.se

16 års väntan är över för GLTK. Efter en bragdvändn­ing av sällan skådat slag bröt man den skånska dominansen och tog SM-guldet hem till Göteborg. – Det är fullt av hjältar i laget, det är helt sjukt, säger Markus Eriksson.

Det har varit en rejäl dominans från Fair Play TK som vunnit sju av de åtta senaste SM-titlarna.

Men i går skulle en fyra års lång guldsvit brytas. Skånelaget skulle dock inte ge upp utan kamp. I stället skulle det krävas en bragdvändn­ing när GLTK gästade Fair Play arena i Malmö.

Göteborgar­na var nämligen riktigt illa ute. Fair Play hade 3-1 i delmatcher och därmed mer eller mindre båda händerna på SM-pokalen.

Men GLTK hade bestämt sig, guldet skulle till västkusten. Vilket blev extra uppenbart Nicklas Timfjord bjöd på en insats av sällan skådat slag.

Veteranen låg under med sanslösa 8 (!) matchbolla­r under sitt tiebreak mot danske stjärnan Frederik Nielsen – men lyckades på något sätt vinna med 17–15.

GLTK vände till 3-3 och ett avgörande matchtiebr­eak krävdes. Väl där klev Markus Eriksson och Christian Samuelsson fram och säkrade guldet. Bragdvändn­ingen var fullbordad. – Det är helt underbart, det var så mycket hopp och förtvivlan hela matchen. Vi låg så illa till. Att vi vinner, det är som en saga. Det går inte att regissera det bättre själv, det är helt sjukt, säger Eriksson.

Hur lyckas ni genomföra den här vädningen egentligen?

– Jag vet inte, vi har haft jävligt go stämning i truppen. Alla har liksom gjort sitt och vi hade väldigt många fans med oss i Malmö. Vi var mer än dem, trots att de hade hemmaplan. Så det var jävligt stort också. Han fortsätter:

– Christian stukade foten tre dagar innan matchen. Den är helt blå, han spelar tejpad, han vinner singel, dubbel och den avgörande … Sen har vi Timfjord som räddar åtta matchbolla­r i sin match. Det är fullt av hjältar i laget, det är helt sjukt.

SM-guldet blev GLTK:s nionde genom tiderna och det första på 16 år. Markus Eriksson har vunnit titlar på egen hand, men aldrig ett

SM-guld med en herrlag. Förrän nu då.

– Det är riktigt kul att vinna med ett lag, när man spelar för varandra och inte vet om man själv eller medspelare­n vinner. Att göra det som ett lag är ännu större. Jag spelar ju 99 procent själv ute på touren, så det är riktigt skönt att vara i ett lag. Hur ska detta firas nu då?

– Det blir Poseidon, vi ska bada i Poseidon allihop!

Kan bli en förkylning i morgon då?

– Det tar vi! Tredje januari började jag åka till min första tävling och jag har inte haft någon vila sedan dess, så det är sista anhalten för säsongen nu. Så om jag blir förkyld i tre veckor så är det okej, jag ska ändå vila. Det är jag värd!

 ?? Bild: GLTK ?? gLTK bröt Fair Plays guldsvit efter en sanslös upphämtnin­g.
Bild: GLTK gLTK bröt Fair Plays guldsvit efter en sanslös upphämtnin­g.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden