Göteborgs-Posten

Ytterligar­e två begärs häktade i mordhärvan

- Anders Abrahamsso­n Cecilia Oscarsson Sandra Divinyi Peter Linné nyheter@gp.se

I fredags omhäktades den man i 20-årsåldern som misstänks ha mördat Wilma Andersson. Samma dag meddelade åklagaren att ytterligar­e två personer anhållits. Nu har de båda begärts häktade misstänkta för inblandnin­g i Wilma Anderssons försvinnan­de.

En man i 20-årsåldern är häktad misstänkt för att ha mördat 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla. I fredags meddelade åklagaren att ytterligar­e två personer anhållits misstänkta för brott i anknytning till mordet. I går kom beskedet att även de begärs häktade.

– Jag har begärt båda personerna häktade på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott, samt brott mot griftefrid­en, säger kammaråkla­gare Jim Westerberg i ett pressmedde­lande.

Skälen till att de begärs häktade är att det finns flyktrisk samt risk för att personerna ska skada utredninge­n om de försätts på fri fot. Häktningsf­örhandling­ar kommer att hållas under måndagen.

En av de två som nu begärts häktade har även suttit anhållen tidigare under utredninge­n. Mannen, som är en släkting till den mordmisstä­nkte, frihetsber­övades först den 24 november men släpptes efter bara några timmar. Misstankar­na, som gällde skyddande av brottsling, kvarstod dock. I torsdags beslutade åklagaren att anhålla honom på nytt.

Mannens advokat, Tommy Nilsson, har tidigare bekräftat för GP att misstankar­na även denna gång gällde skyddande av brottsling, och att hans klient nekar till brott:

– Han känns inte vid det här över huvud taget.

Vad gäller den tredje personen ville försvarsad­vokaten Michael Hansson inte lämna några kommentare­r.

Wilma Andersson sågs senast i livet torsdagen den 14 november. Tre dagar senare anmäldes hon försvunnen av sin familj. Därmed påbörjades ett enormt sökpådrag efter henne där tusentals frivilliga privatpers­oner och organisati­oner engagerade sig.

Ett par dagar efter att hon anmälts försvunnen anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för att ha mördat Wilma Andersson. Mannen, som har funnits i hennes närhet, häktades senare på sannolika skäl misstänkt för mord.

I torsdags förra veckan hittade polisen en kroppsdel som tillhör flickan. Fyndet gör enligt polisen att det är uteslutet att hon är vid liv.

Sedan kroppsdele­n hittades har misstankar­na mot mannen stärkts, enligt åklagaren Jim Westerberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden