Göteborgs-Posten

I natt kan TV4 försvinna för Comhem- och Boxerkunde­r

- Anna-Karin Nils Andersson anna-karin.andersson@gp.se

Om det vill sig illa så är det snart svart i rutan på TV4 och C More för vissa tittare. Det är Comhems och Boxers kunder som kan drabbas om inte ett nytt avtal kommer på plats – men det finns råd för den som är orolig att missa sitt favoritpro­gram.

Vad är det som ska hända?

Klockan 23.59 den 10 december riskerar kanalerna TV4, TV4 Guld, TV4 Fakta, TV4 Film, SF-kanalen, Sjuan, TV12, Sportkanal­en och C More försvinna för Comhem- och Boxer-kunder.

Varför?

Parterna har inte enats om ett nytt avtal. Enligt Comhems ägare Tele2 vill ingen förhandla med dem, varken Bonnier Broadcasti­ng eller deras ägare Telia. Telia menar att det är en fråga mellan Tele 2 och TV4, och den senare menar att anklagelse­rna om att de inte förhandlar är direkt felaktig.

Vi ser fortfarand­e ingen vilja att inleda seriösa förhandlin­gar

Joel ibson Tele 2:s presstjäns­t

Hur många kunder berörs i Göteborgso­mrådet?

Tele 2 har ingen exakt siffra över Göteborg men i hela Sverige drabbas en tredjedel av hushållen, 2,1 miljoner. ”70 procent av Sveriges lägenheter i flerbostad­shus”, säger Joel Ibson vid Tele 2:s presstjäns­t. Hur kan man titta ändå?

Alla kan ta del av TV4:s innehåll på TV4 Play som vanligt och på C More, enligt TV4:s presstjäns­t. Hur ser parterna på chansen att få till ett nytt avtal?

Inte stor om man frågar Tele 2. ”Vi ser fortfarand­e ingen vilja att inleda seriösa förhandlin­gar” säger Joel Ibson till GP på tisdagen. Mathias Berg, operativ chef TV4 och C More, menar att konflikten handlar om att Com Hem kräver nya rättighete­r utan att betala för dem. ”TV4 förhandlar inte i media men har erbjudit en förlängnin­g av avtalet till samma villkor som i dag. Detta för att undvika konflikt” säger han i en skriftlig kommentar.

 ?? Arkivbild: Fredrik Sandberg ?? Flera tv-kanaler kan släckas för en tredjedel av svenska hushåll natten till den 11 december.
Arkivbild: Fredrik Sandberg Flera tv-kanaler kan släckas för en tredjedel av svenska hushåll natten till den 11 december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden