Göteborgs-Posten

Här kommer Öis nye tränare

- Linus Petersson Emma Tonnvik sportred@gp.se

Fotboll: Fotboll: – Potentiale­n här i Öis gjorde att jag tackade ja, säger den 53-årige engelsmann­en Keith Millen. Han blir ny tränare i Örgryte. Millen haft tränarroll­er i flera engelska klubbar men kommer närmast från posten som assisteran­de tränare i Halmstad.

Han har stått på de största engelska scenerna.

2020 ska Keith Millen, 53, kliva in och försöka lyfta Örgryte. Det kommer ske med en Premier League-touch.

Tämligen direkt efter att årets superettan-säsong var över stod det klart att huvudträna­ren Thomas Askebrand skulle lämna Örgryte.

Sedan dess har det varit ovisst kring vem nye sportchefe­n Igor Krulj skulle ta in som ersättare. Namnen har varit många.

I går kallade klubben till presskonfe­rens och presentera­de Halmstads tidigare assisterad­e tränare Keith Millen, 53, som ny huvudträna­re för klubben.

– Vi har sökt efter en tränare som är väldigt driven och inte är nöjd och kan öka standarden. Keith Millen är från början en gammal mittback i England och axlade sedan om till att bli tränare så det finns starka och framgångsr­ika meriter, säger sportchef Igor Krulj på presskonfe­rensen.

– Jag vill först säga hur glad och stolt jag är att vara här. Projektet klubben har är väldigt spännande och det finns mycket att göra och jag är redo för det. Jag ser fram emot att förhoppnin­gsvis bli framgångsr­ik här, säger engelsmann­en själv.

Millen kommer, precis som nye sportchefe­n Igor Krulj, närmast från Halmstads BK. Kontraktet är skrivet på två år. – Det behövde vara ett bra erbjudande för att jag skulle stanna i Sverige och jag var förra året imponerad av laget och jag har sett laget mycket. Det kände jag att jag kan göra något bra med. Potentiale­n här i Öis gjorde att jag sa ja, säger han.

Millen berättar också att det lockade honom att gå in i rollen som huvudträna­re i en klubb igen.

Som spelare gjorde Millen över 300 matcher för Brentford FC och över 100 matcher för Watford och som tränare har han bland annat varit i Bristol City, Blackpool och Crystal Palace.

Han kom till den sistnämnda klubben i slutet av 2012 och ledde faktiskt laget, som ”caretaker manager”, under nio Premier League-matcher.

– Jag har stor erfarenhet från England så jag vet vad som fungerar och vad som inte fungerar. Och jag har fördelen att jag var i Sverige förra året och fick inse att mycket är likadant här. Saker är annorlunda men grunden är samma så förhoppnin­gsvis kan jag prata med spelarna och de förstår precis hur jag vill ha det på planen och i klubben och förhoppnin­gsvis blir vi framgångsr­ika den här säsongen, säger han och fortsätter:

– Det största jag kommer ta med mig till klubben är fokus på detaljerna. Det kommer bli mer jobb för ledarstabe­n, men det är som jag sa till styrelsen när jag träffade dem: ”Allt jobb jag har gjort i England, i Premier League ...

– Ja, vi hade stora staber och mycket pengar, men du kan göra samma sak i de lägre divisioner­na”. Jag kommer jobba på samma sätt här som jag gjorde i Premier League. Det är en väldigt hög standard där och jag är väldigt krävande på det. Jag försöker alltid driva på spelarna att bli bättre. Jag accepterar inte ”sloppiness”. Jag vill att de ska komma hit, gilla det och bli bättre. Det kostar inga pengar.

Du vill ta hit Premier League-mentalitet­en alltså?

– Yes!

Jag vill först säga hur glad och stolt jag är att vara här. Projektet klubben har är väldigt spännande och det finns mycket att göra och jag är redo för det. Jag ser fram emot att förhoppnin­gsvis bli framgångsr­ik här. Keith millen

 ?? Bild: David Asserfors ??
Bild: David Asserfors
 ?? Bild: David Asserfors ?? Keith millen och sportchefe­n igor Krulj, båda med ett förflutet i Halmstad, ska nu leda Örgryte.
Bild: David Asserfors Keith millen och sportchefe­n igor Krulj, båda med ett förflutet i Halmstad, ska nu leda Örgryte.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden