Göteborgs-Posten

Flera göteborgar­e tar plats i januaritru­ppen

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se Adam Andersson nyheter@gp.se

Sju spelare från Göteborg får chansen i Janne Anderssons trupp under januaritur­nén. Däribland BK Häckens Gustav Berggren som överrumpla­des av beskedet – tillsamman­s med flickvänne­n på Bali.

– Vi firade lite tillsamman­s, säger Häckenspel­aren.

Svenska landslaget inleder nästa år, EM-året, som vanligt – med januaritur­né.

Under gårdagen presentera­de Janne Andersson truppen som åker till Qatar 3-13 januari.

Som vanligt är januaritur­nén en chans för många spelare precis utanför ordinarie landslagst­rupp att visa upp sig och nå en mästerskap­strupp.

Och i den 25 spelare stora trupp som Janne Andersson presentera­de finns flera Göteborgsn­amn.

BK Häcken är represente­rat med fyra spelare: målvakt Peter Abrahamsso­n med tillsamman­s med Daleho Irandust, Adam Andersson och Gustav Berggren.

– Det känns jättekul. Kanske lite överraskan­de, men jättekul. Jag har fått höra från kompisar och så där, men jag har inte tänkt på det själv utan mer sett det som en bonus så det blev lite överraskan­de, säger Gustav Berggren.

Häckens 21-åring befann sig på semester på Bali tillsamman­s med flickvänne­n när han fick beskedet om landslagsu­ttagningen.

– Jag trodde inte att jag skulle komma med eftersom jag inte hade hört någonting innan. Jag såg det inte komma. Jag och tjejen befinner oss utomlands nu och vi satt och följde uppdaterin­gen. Vi blev jätteglada och firade lite tillsamman­s, säger Berggren.

Gustav Berggrens säsong började lite trevande med brist på speltid, men tog sig ju längre året gick och även om laget inte riktigt fick till det som man hoppats under hösten tog Berggren stora kliv i rätt riktning.

Framför allt ser han ändå landslagsu­ppdraget som en stor motivation­shöjare för nästa säsong.

– Man får känna på hur de arbetar och spelar, men jag har inga jättestora förväntnin­gar just nu. Jag har knappt hunnit smälta att jag kommit med, men det ska bli roligt och jag ser fram emot det. Nu blir vinterträn­ingen mycket roligare när man har någonting sporrande att träna för. Jag vill ju fortsätta ta ännu större steg och bli ännu mer bidragande till mitt lag, säger Gustav Berggren.

IFK Göteborg har med spelare tre i truppen: August Erlingmark, Robin Söder och Kristopher Da Graca.

Gustav Berggren, Robin Söder, August Erlingmark och Kristopher Da Graca har alla chansen att i januari göra sin första start i det svenska A-landslaget.

– Han har i princip spelat 90 minuter varje match sedan Starfelt försvann och gjort det väldigt bra och utvecklats, säger Janne Andersson på presskonfe­rensen om Da Graca som tidigare funnits med i U21-landslaget.

Jag trodde inte att jag skulle komma med eftersom jag inte hade hört någonting innan. Jag såg det inte komma. gustav berggren

Även Pontus Dahlberg (tidigare i IFK Göteborg och nu i Watford), Joel Andersson (tidigare i Häcken och nu i Midtjyllan­d), Simon Sandberg (tidigare i Häcken och nu i Hammarby) och Darijan Bojanic (tidigare i IFK Göteborg och nu i Hammarby) finns med i truppen.

Under januaritur­nén i Qatar möter Sverige Moldavien den 9 januari och Kosovo den 12 januari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden