Göteborgs-Posten

Nu tänker Söderblom växa in i A-lagskostym­en

- Johan Rylander johan.rylander@gp.se

Ingen Mats Rosseli Olsen, ingen Lucas Raymond. Då tar Elmer Söderblom, 18, plats i en kedja för Frölunda HC.

– Kul! Det går bättre och bättre. Jag har fått jobba mycket med spelet utan puck, säger den store talangen.

Det är alltså lite manfall i Frölunda inför det viktiga CHL-mötet, där Frölunda måste ta ikapp ett mål mot Biel-Bienne.

Mats Rosseli Olsen är fortfarand­e skadad och åker inte med till Schweiz för kvartsfina­l i CHL. Lucas Raymond är i sin tur fortfarand­e sjuk – och nu har det gått så långt med ”förkylning­en” att han ska till läkare för att ta prover.

Det öppnar för Elmer Söderblom, 18.

– Ja, Elmer ska med – och Elmer ska spela, berättar huvudcoach Roger Rönnberg.

Träningen skvallrar om att den 201 centimeter långe talangen kör i en kedja med Nicklas Lasu som center och Rhett Rakhshani på den andra kanten.

– Det är två kanonspela­re – och det är jättekul att få spela med dem! De hjälper mig ute på isen, tar hand om mig, säger Söderblom.

Han har lagt mycket av den senaste tiden på att lära sig Frölundas

spel, det utan puck. När det väl börjar sitta så kommer också framgången. Eller?

– Både Roger och anfallscoa­chen Viktor Stråhle har sagt åt mig att bara köra mitt spel. Sen så får de coacha mig om det är något som jag gör fel. Men det går bättre och bättre. Det känns bra, säger Söderblom – som imponerar stort på den sista träningen inför CHL-matchen. Vilken är din största förbättrin­gspunkt?

– Det är fortfarand­e spelet utan puck. Jag behöver växa i det. Det är det som är allra svårast att lära sig. Att ligga rätt i position, att komma i rätt åkningar. Det är en helt annan nivå nu. I J20 går det lite långsammar­e än vad det gör i SHL och nu CHL. Det är största skillnaden, analyserar Söderblom.

 ?? Arkivbilde­r: Carl Sandin ?? Med till Schweiz. Elmer Söderblom – här i mötet med HV i lördags – åker med Frölunda och tar plats i kedjan med Nicklas Lasu och Rhett Rakhshani.
Arkivbilde­r: Carl Sandin Med till Schweiz. Elmer Söderblom – här i mötet med HV i lördags – åker med Frölunda och tar plats i kedjan med Nicklas Lasu och Rhett Rakhshani.
 ??  ?? Elmer Söderblom.
Elmer Söderblom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden