Göteborgs-Posten

Ljungberg äntligen vinnare med Arsenal

-

En poäng på två matcher och i full fart åt fel håll i Premier League-tabellen. Fredrik Ljungbergs inhopp som manager i Arsenal utvecklade sig snabbt till tunga motgångar.

Då kom vändningen. Arsenal slog West Ham borta med 3–1.

Ljungbergs startelva avslöjade att han famlade efter en förstaupps­tällning som fungerar som en enhet. Han möblerade på nytt om rejält. In med Mesut Özil – allt mer en skugga av den spelare han en gång var – centralt i ett offensivt tremannami­ttfält med Nicolas Pépé och Gabriel Martinelli på kanterna – båda inhoppare senast mot Brighton.

Alexandre Lacazette bänkades och Pierre-Emerick Aubameyang spelade ensam på topp. I mittförsva­ret petades David Luiz till förmån för Calum Chambers medan vänsterbac­ken Sead Kolasinac fick ge plats för Kieran Tierney.

Ett sent byte tvingades Ljungberg också till. Hector

Bellerin gick sönder på uppvärmnin­gen och ersattes av Ainsley Maitland-Niles.

Efter 28 minuter klev Tierney av med en axelskada och Kolasinac, som först inte ens var med i truppen, kom in.

Nästa smäll: Angelo Ogbonna använde axeln i stället för pannan, bollen ändrade riktning på Maitland-Niles och målvakten Bernd Leno hann inte ändra riktning. 1–0 West Ham efter den numera närmast obilgatori­ska VARkontrol­len.

West Ham tryckte på för 2–0, men efter en snabb omställnin­g kom Arsenal till sitt första avslut i matchen – i 60:e minuten – och 18-årige Martinelli kvitterade på Kolasinacs fina inspel från vänsterkan­ten.

Det målet hade uppenbarli­gen väldig psykologis­k betydelse. Arsenal kastade av sig den fruktan och ängslan som hämmat spelarna – och Ljungberg fick ordentligt betalt för valen av Gabriel Martinelli och Pépé.

Rekordförv­ärvet från Lille skickade in 2–1 varpå Aubameyang gjorde sitt 14:e mål för säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden