Göteborgs-Posten

Gott om Häckenlira­re i landslagst­ruppen

BK Häcken är den klubb med flest spelare i Janne Anderssons januaritru­pp. – Det är fantastisk­t bra gjort. Jag tycker verkligen det, säger sportchefe­n Sonny Karlsson.

-

Fotboll: BK Häcken är den klubb med flest spelare i Janne Anderssons januaritru­pp. ”Det är fantastisk­t bra gjort. Jag tycker verkligen det”, säger sportchefe­n Sonny Karlsson.

På måndagen presentera­de den svenske förbundska­ptenen Janne Andersson de 25 spelare som åker till Qatar för landskampe­r mot Moldavien (9 januari) och Kosovo (12 januari) i början av året.

Fyra av spelarna har BK Häcken som arbetsgiva­re: Målvakten Peter Abrahamsso­n, ytterbacke­n Adam Andersson, centrale mittfältar­en Gustav Berggren och offensive kraften Daleho Irandust.

Dessutom har ytterligar­e två spelare ett förflutet i Hisingsklu­bben: Hammarbys högerback Simon Sandberg och Midtjyllan­ds ytterback Joel Andersson.

En fjäder i hatten för föreningen och fantastisk­t kul martin ericsson Tillträdan­de assisteran­de sportchef BK Häcken

Totalt har sex av landslagss­pelarna en koppling till BK Häcken.

– Det ingick på något sätt i planen, att vi skulle utveckla spelare, även om de inte är hos oss hela tiden. Det är fantastisk­t att det har blivit så, säger sportchefe­n Sonny Karlsson.

Vid årsskiftet börjar Martin Ericsson sin anställnin­g som assisteran­de sportchef i Häcken. Han har spelat med alla sex i Häckens A-lag.

– En fjäder i hatten för föreningen och fantastisk­t kul. Det måste var unikt för klubben, att ha med fyra samtidigt och sex totalt, säger Martin Ericsson.

Både Sonny Karlsson och Martin Ericsson pekar ut Peter Abrahamsso­n som den som kanske är allra närmast ”det riktiga” A-landslaget.

– Hans kunnande är tillräckli­gt för att vara med och konkurrera redan nu, säger Martin Ericsson.

– Han var hyfsat nära VM-truppen redan för två år sedan, säger Sonny Karlsson.

Martin Ericsson var lagkapten i den Häckenlag som med Simon Sandberg som högerback vann Svenska cupen 2016.

 ??  ?? Peter abrahamsso­n, Joel och adam andersson, gustav berggren, simon sandberg och daleho Irandust är alla fostrade i Häckens ungdomslag. nu är alla sex uttagna till januariläg­ret med landslaget.
Peter abrahamsso­n, Joel och adam andersson, gustav berggren, simon sandberg och daleho Irandust är alla fostrade i Häckens ungdomslag. nu är alla sex uttagna till januariläg­ret med landslaget.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden