Göteborgs-Posten

Dahlin tillbaka på isen efter hjärnskakn­ingen

Efter tre veckors frånvaro med hjärnskakn­ing gjorde Rasmus Dahlin comeback i natt, men showen stals av en annan tidigare Frölundasp­elare. Nu är Victor Olofsson poängbäst av samtliga rookies i hela NHL.

- Adam Andersson nyheter@gp.se

Det var i slutet av november som supertalan­gen och den tidigare Frölundaba­cken Rasmus Dahlin åkte på en riktigt tuff smäll. I Buffalo Sabres match mot Tampa Bay Lightning klev Tampa-backen Erik Cernak upp och skickade en armbåge rakt i huvudet på Dahlin.

Den tidigare Frölundasp­elaren ådrog sig en hjärnskakn­ing av smällen och har sedan dess varit borta från Buffalos laguppstäl­lning.

Men i natt var Rasmus Dahlin tillbaka.

I Buffalos segermatch

mot Nashville Predators gjorde Dahlin sin comeback och firade den med att göra en assist till storstjärn­an Jack Eichels ena fullträff. Assisten var Dahlins 15:e den här säsongen.

Det var trots allt inte Dahlins comeback som hamnade i störst fokus. Resultatet i matchen blev nämligen 4–3 till Buffalo efter att den tidigare Frölundasp­elaren Victor Olofsson gjort målet som avgjorde matchen i den tredje perioden. Ett mål som gör att Olofsson gjort flest poäng av samtliga rookies i hela NHL.

– Victor har i ljusets hastighet lärt sig att kämpa för att få och återfå puckinneha­vet i en mot en-situatione­r mot de tyngre spelarna. För det är dem han kämpar mot, de bättre backarna, de tyngre kedjorna. Och han vinner sina strider, sa coachen Ralph Krueger vid presskonfe­rensen efter matchen.

Victor Olofsson själv valde istället för att hylla sig att lyfta fram kedjekamra­ten och tvåmålssky­tten Jack Eichel.

– Han är världens bästa spelare just nu. Jag försöker bara hänga med, sa Victor Olofsson till nhl.com.

Victor Olofsson har

även gjort näst flest poäng av samtliga svenskar i NHL med 13 mål och 16 assist på 32 matcher. Endast Elias Pettersson har gjort fler (12+21).

 ?? Bild: Jonas Ljungdahl ?? de tidigare Frölundasp­elarna Victor Olofsson och rasmus dahlin svarade båda för poäng när buffalo besegrade Nashville.
Bild: Jonas Ljungdahl de tidigare Frölundasp­elarna Victor Olofsson och rasmus dahlin svarade båda för poäng när buffalo besegrade Nashville.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden