Göteborgs-Posten

”Jag har en tråkig aura”

Jonas Karlsson är aktuell med musikalfil­men ”En del av mitt hjärta”, som bygger på Tomas Ledins hits. Men också med kulturkred­diga Samuel Beckett-pjäsen ”I väntan på Godot”. Samt en ny novellsaml­ing. Och snart en tv-serie. För Två Dagar förklarar den folk

-

RUM 144 På GRAND HOTEL i Stockholm utgör Jonas Karlssons scen för dagen. Rekvisitan på bordet framför honom: en snusdosa, en kaffekopp, ett dricksglas med Ramlösa. 48-åringen är klädd i en bylsig grå tröja och blåjeans. Håret busrufsigt, läpparna formade till ett välvilligt leende. Jonas Karlsson, som alltid har älskat variation, kan finna en viss njutning i att även uppdragens pressarbet­e skiljer sig åt. Den mediala cirkusen kring en påkostad Ledin-filmatiser­ing skiljer sig avsevärt från att ”göra press” för andra projekt.

När Dramaten hade pressträff för ”I väntan på Godot”, med Jonas Karlsson och Johan Ulveson i huvudrolle­rna, bjöds skådespela­rna och journalist­erna på varsitt glas alkoholfri­tt bubbel. Efter en knapp halvtimme av ansträngt mingel var det hela över. I dag är det kaffe ur silverkann­a, Ramlösa ur finflaska. Vill Jonas kanske ha en bulle också? Pr-personer tassar omkring i kulisserna. Berömmer, uppmuntrar och försäkrar sig om att stjärnan mår bra. Hela dagen går åt till intervjuer, och det kommer att bli fler marknadsfö­ringsdagar. Förhandsin­tresset kräver det. Trots att den Hollywood-artade atmosfären roar honom – för författare är alla sammanhang potentiell­t stoff – så önskar han att han vore någon helt annanstans.

– Och det beror inte på er journalist­er, försäkrar han. Han skiftar position i fåtöljen. Lägger höger ben över det vänstra.

Gör:

Aktuell:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden