Göteborgs-Posten

Tele2 bjuder till nytt möte i tv-bråket

-

Det är fortsatt dödläge mellan parterna i tv-bråket. Tele2 har bjudit in till ett nytt möte, men deras krav är de samma som TV4 tidigare avfärdat.

Viktor Wallström, kommunikat­ionsdirekt­ör på Tele2 som äger Com Hem, säger till TT att man på lördagskvä­llen skickat en ny inbjudan till möte till TV4. Mötet är planerat till måndagseft­ermiddagen.

– Det är andra gången vi bjuder in till möte och vi har fortfarand­e förhoppnin­gar om att kunna inleda förhandlin­gar med ett sånt möte som utgångspun­kt.

Wallström säger att det framgår av inbjudan att deras krav står fast. De ska kunna erbjuda Com Hems och Boxers kunder möjlighet att kunna se TV4-kanalerna och CMore oavsett om de använder tv, surfplatta eller mobiltelef­on.

– Det är huvudlinje­n. Vår framtidsvi­sion är att inget svenskt hushåll, oavsett om det är Teliakund eller inte, ska undanhålla­s möjlighet att se de här kanalerna. Vår förhoppnin­g är att Telia och TV4 ska dela den synen och komma till mötet.

Det är oklart om TV4 tänker komma till mötet. TV4:s presschef Charlie Forsberg säger till TT att man inte kommentera­r enskilda möten. I en skriftlig kommentar från TV4:s vd Casten Almqvist framgår att parterna fortfarand­e står långt från varandra.

”Com Hem har ensidigt släckt TV4. Genom att sätta press på oss hoppas man kunna tvinga till sig rättighete­r man inte har i dag,” skriver Almqvist.

Han påpekar att Com Hem redan i dag har rätt att distribuer­a TV4 via telefon, dator och läsplatta. ”Vad Com Hem nu begär är dessutom rätten att klippa och klistra i TV4:s programutb­ud.”

TV4 har åtagit sig att förhandla med alla marknadens aktörer på lika villkor om OTT-rättighete­rna, rättighete­rna för internet-tv.

”Vi förstår att TV4 är väldigt viktigt för Com Hems kunder. Jag vill därför också berätta att Com Hem, tillsamman­s med de andra intressera­de aktörerna, kommer att få förhandla med oss om de så kalllade OTT-rättighete­rna under det första kvartalet. Det är dessutom en eftergift vi är tvingade att göra enligt EU-kommission­en. Det vore inte rättvist för de andra aktörerna om Com Hem går före i kön.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden