Göteborgs-Posten

”Baby Yoda” intar julhandeln

-

”Baby Yoda” har redan kraschat internet och nu väntas den galaktiska gullungen krossa julhandeln också – trots att leksakerna levereras en bra bit in på nästa år.

Ända sedan den lilla gröna figuren dök upp i tv-serien ”The mandaloria­n” på Disney+ i november har många önskat sig en egen version av ”The child” som den kalllas i serien. Nu har de, föga förvånande, blivit bönhörda av leksaksind­ustrin, skriver Market Watch.

I torsdags presentera­de Hasbro en samling figurer som går att förbeställ­a, bland dem ett gosedjur och små samlarfigu­rer, som om man beställer via Amazon levereras i slutet av maj. Samtidigt började bland andra Walmart ta emot förbeställ­ningar för dem som i jul vill ge sina kära gåvan att sova lugnt i förvissnin­g om att de inte kommer att gå tomhänta när ”Baby

Yoda” landar på butikshyll­orna i sommar. Även Disney tar emot förbeställ­ningar för leksaker som inte väntas dyka upp förrän i juni.

Funko och Mattel har också presentera­t versioner av den utomjordis­ka bebisen som släpps nästa år och Lego väntas vara på gång med sina.

För den som kan nöja sig med en tröja, mugg eller Iphonefodr­al finns det redan en rad produkter att välja på.

Enligt ”The mandaorian­s” regissör Jon Favreau höll man igen på ”Baby Yoda” när produktern­a som hör till serien släpptes för att inte förstöra överraskni­ngen för fansen när figuren dök upp.

 ?? Bild: Disney Plus ?? Vem drömmer inte om en egen ”baby Yoda”?
Bild: Disney Plus Vem drömmer inte om en egen ”baby Yoda”?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden