Göteborgs-Posten

Ekbom bad om ursäkt

-

Viktor Ekbom, 30, åkte ut efter att ha skrikit på domarna efter Växjös 4–2-mål. Ett mål som föranledde­s av en minst sagt tilltrassl­ad situation. Efteråt var backen ångerfull. – Jag skämdes lite, jag bad om ursäkt efteråt till domarna, säger han.

Frölunda hade fått lite häng på Växjö och låg ”bara” under med 3–2 när Martin Lundberg kunde trycka in 4–2. Ett mål som kom efter att Viktor Ekbom blivit liggandes på isen och flera spelare i Växjö kom med klubbor och försökte slå in pucken samtidigt som hans lagkamrate­r försökte få undan pucken.

– Jag har inte sett situatione­n på repris ännu. Men jag kände mig i en väldigt utsatt position och kände att domarna borde ha blåst av. Om de tyckte att jag fick en fördel av att ligga där så kunde de ha tagit en utvisning på mig. Jag kände mig väldigt utelämnad där och det var lite läskigt att ligga där med skridskor och klubbor runt ansiktet och jag hade

Det blev mycket känslor på en och samma gång där.

ingen koll på pucken, säger han.

Efter att pucken efter ett par sekunder trillat fram tryckte alltså Martin Lundberg in pucken bakom Niklas Rubin.

Ett mål som blev matchavgör­ande och som fick Viktor Ekbom att tappa det och skrika på domarna.

– Det blev mycket känslor på en och samma gång där. Jag tappade det lite ... jag kände verkligen att de kunde ha blåst av för min säkerhets skull, säger han. Fick du någon förklaring till varför de inte blåste av?

– Nej.

Inte?

– Efteråt fick jag bara åka och sätta mig och vi pratade inte mer om det efteråt. Jag skämdes lite och bad om ursäkt efteråt. Det var inte okej det jag skrev och det är bara att acceptera. Det var onödigt, dumt och själviskt och var i stridens hetta.

Vågar man fråga vad du skrek?

– Det ska man inte fråga. Det var inget bra, inget bra alls. Men vi pratade efteråt och det är lugnt mellan oss nu.

 ??  ?? In i hetluften direkt. Och även om han inte gjorde några långa byten så var det viktigt för Nashville att få tillbaka Mattias Ekholm i laget när New York Rangers besegrades med 5–2.
In i hetluften direkt. Och även om han inte gjorde några långa byten så var det viktigt för Nashville att få tillbaka Mattias Ekholm i laget när New York Rangers besegrades med 5–2.
 ??  ?? Frölundas Viktor Ekbom reagerar på ett domslut.
Frölundas Viktor Ekbom reagerar på ett domslut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden