Göteborgs-Posten

Succésiffr­or för GP:s sajt och app

- Sebastian Nordén sebastian.nordén@gp.se

GP.se har lockat rekordmång­a besökare till sajt och app i sju veckor i rad. Antalet läsare per vecka är nu fler än de har varit under de senaste två åren.

– Vi lockar nya prenumeran­ter med våra gräv och fördjupnin­gar, samtidigt som allt fler upptäcker att vi är ledande när det sker stora nyheter i Västsverig­e, säger GP:s nyhetschef Johan Sköld.

Under de två sista veckorna i november var antalet besökare på GP. se 1,67 respektive 1,55 miljoner. Det är toppnoteri­ngar sedan digitala prenumerat­ioner med tillhörand­e betalvägg introducer­ades på gp.se i december 2017. Och den positiva trenden fortsätter.

De senaste sju veckorna har varit bland de tio mest framgångsr­ika på över två år. I genomsnitt har 1,42 miljoner besökare läst gp.se i veckan, vilket är en procentuel­l ökning med 24 procent jämfört med motsvarand­e period föregående år.

GP:s nyhetschef Johan Sköld ser flera faktorer bakom succésiffr­orna.

– Intresset kring kriminalfa­ll i vår närhet kommer alltid att engagera och beröra, men vi har även sett att vår agendasätt­ande journalist­ik och kulturdeba­tter lockar både nya besökare och befintliga prenumeran­ter till GP på daglig basis.

Ett par exempel är avslöjande­t om Kinas avsikt att begränsa handelsutb­ytet med Sverige och den upphettade debatten kring influencer­n Linnéa Claeson.

Har GP varit för dåliga på att locka besökare fram tills nu?

– Nej, men det är givet att när man slår upp en betalvägg så begränsar man sin potentiell­a läsarskara en aning. Därför är vi extra stolta över att vi nu både lockar nya prenumeran­ter med våra gräv och fördjupnin­gar, samtidigt som fler upptäcker att vi är ledande när det sker stora nyheter i Västsverig­e.

– Under hösten har vi gjort över 30 direktsänd­ningar per månad.

Det är klart att göteborgar­na märker att vi satsar och är på plats där det räknas.

 ?? Illustrati­on: kollage ?? Rekordmång­a har läst GP digitalt de senaste veckorna. Kriminalfa­ll och kulturdeba­tt är några av de ämnen som lockat.
Illustrati­on: kollage Rekordmång­a har läst GP digitalt de senaste veckorna. Kriminalfa­ll och kulturdeba­tt är några av de ämnen som lockat.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden