Göteborgs-Posten

Lindström lämnar för spel i norska tredjedivi­sionen

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se

Jakob Lindströms framtid i Öis har varit oklar. Nu står det klart att mittfältar­en lämnar klubben och spelar vidare i norska tredjedivi­sionen.

– Alltid jobbigt att lämna, men jag är övertygad om att Öis kommer göra det bra nästa år, säger Jakob Lindström.

Jakob Lindström har suttit på utgående kontrakt med Örgryte och det har förhandlat­s om en förlängnin­g.

Men någon fortsättni­ng i rödblått blir inte av.

Nu står det nämligen klart att mittfältar­en lämnar klubben och ansluter till Fredriksta­d i den norska tredjedivi­sionen.

– Jättetråki­gt att tappa Jakob såklart. Vi har gjort allt i vår makt för att behålla honom då vi ser honom som en viktig spelare utifrån hans egenskaper och historia i Öis men nu valde han att testa ett nytt äventyr och det får vi givetvis respektera även om vi gärna sett honom stanna. Det är en spelare vi tidigt försökte knyta till oss men nu får vi helt enkelt önska honom lycka till, säger sportchef Igor Krulj till klubbens hemsida.

När GP når Jakob Lindström är han på väg hem från Norge.

– Jag har varit uppe här två gånger och fått en väldigt bra bild av allting. Det är en klubb som vill uppåt, som har mycket supportrar och bra ekonomi. Dessutom kände jag att ville testa något nytt. Helheten kändes rätt. Det ska bli kul att spela någon annanstans, i en annan liga och ett annat land, säger Lindström.

Fredriksta­d är en klassisk klubb i norsk fotboll och satsar uppåt. På sportchefs­positionen sitter förre Djurgårdst­ränaren och tidigare norske förbundska­ptenen Per-Mathias Högmo.

– Jag har pratat mycket med honom och med tränaren och många andra kunniga personer. Jag har fått en väldigt bra känsla och nu i slutet kändes det väldigt bra med allt.

Att kliva ner och lira i tredjedivi­sionen, hur blir det?

– Jag hoppas få vara med och ta klivet upp med dem och göra det i år. Det är klart att jag har vägt in det där med vilken division det är, men när allting känns så bra, både runt om och med fotbollsbi­ten, då tycker jag mest att det bara ska bli riktigt roligt.

Lindström kom till Örgryte som 14-åring och var med och tog klubben upp till superettan från division 1. Efter en kort sejour i BK Häcken återvände han för en ny vända i Rödblått inför säsongen 2018.

Nu är det dags att vinka hej då till Sällskapet igen.

En separation som känns mittfältar­en tycker känns jobbig även om han har mycket att se fram emot.

– Det är alltid jobbigt att lämna, man har många människor där som man känner för och som hejar på Öis och jobbar i och brinner för föreningen. Men jag är övertygad om att Öis kommer göra det bra nästa år också, och vara med där uppe. Det hoppas jag verkligen. Jag kommer definitivt fortsätta följa dem, säger Lindström som utöver Sällskapet också hade ett konkret kontraktsf­örslag från en allsvensk klubb.

– Det har stått mellan tre klubbar, det var svårt att välja, men jag känner mig nöjd med mitt val.

 ?? Bild: Michael Erichsen ?? Jakob Lindström väljer spel i norska division 3 och ett Fredriksta­d som satsar stort på att klättra i seriestyst­emet.
Bild: Michael Erichsen Jakob Lindström väljer spel i norska division 3 och ett Fredriksta­d som satsar stort på att klättra i seriestyst­emet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden