Göteborgs-Posten

Gwen Stefani till Liseberg i juli nästa år

- Jan Andersson jan.andersson@gp.se

Gwen Stefani, före detta frontfigur i No Doubt, blir första artist ut på Liseberg nästa år. – Det ska bli fantastisk­t kul att se henne live på Stora scenen, säger parkens underhålln­ingschef Per Alexanders­on.

Sommaren 2019 var en välkommen formtopp för den snart 100-åriga nöjesparke­n. I alla fall artistiskt sett då storstjärn­orna formligen vällde in: John Fogerty, Kraftwerk, Band of Horses, Timbuktu och Tove Styrke drog alla storpublik till Liseberg.

Nu börjar bokningarn­a för konsertsom­maren 2020 att falla på plats och först ut är Gwen Stefani.

Den trefaldiga Grammyvinn­aren från Kalifornie­n frontade tidigare rockbandet No Doubt men är sedan flera år en hyllad och storsäljan­de soloartist. Gwen Stefani är dessutom en uppskattad sångcoach för de unga artisterna i tv-programmet ”The Voice”.

– Det ska bli fantastisk­t kul att se henne live på Stora scenen. En riktigt härlig start på sommarens line-up, säger Per Alexanders­on, underhålln­ingschef på Liseberg.

Gwen Stefani gästar parken 15 juli och kommer dagen innan, 14 juli, även spela på Gröna Lund. Förutom

Gwen Stefani räknar Liseberg med att kunna bjuda på ett 20-tal konserter på Stora scenen och kanske dubbelt så många på den mindre scenen vid det nya Hamnområde­t under den kommande sommaren.

Inför 2020 kommer Liseberg också att storsatsa på Kaninlande­t, barnområde­t som invigdes 2013, samt en ny teaterscen, en temarestau­rang och en ännu hemlig attraktion.

 ?? Bild: Paul Drinkwater ?? gwen stefani kommer till Liseberg.
Bild: Paul Drinkwater gwen stefani kommer till Liseberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden