Göteborgs-Posten

Sävehof föll mot IFK Ystad

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se

IFK Ystad hade inte besegrat Sävehof sedan 2005. I går bröts den trenden när regerande mästaren förlorande den första av veckans två matcher lagen emellan.

IFK Ystad 27 Sävehof 24

Sävehof låg inför gårdagen på sista slutspelpl­ats i Handbollsl­igan. I en jämn tabell låg IFK Ystad på samma poäng, men med bättre målskillna­d och två placeringa­r upp.

I veckan blir det ett dubbelmöte mellan lagen, den första matchen i går och returen i Partille på fredag.

Precis som i de senaste matcherna kom Sävehof till spel med en skadedrabb­ad trupp. Förutom Gzim Salihi som varit borta länge på grund av hjärnskakn­ing saknades skyttehote­t William Bogojevic och Adam Blanche på grund av sjukdom. Det gjorde att sportchef Emil Berggren för andra matchen i rad var ombytt på Sävehofs bänk, nu mot sin förra klubb.

Det var hemmalaget som inledde bäst och gick till pausvila i fyramålsle­dning (16-12).

– Det är för dåligt, vi är för många som har två–tre misstag var så det blir ju 16 mål och det är för dåligt, säger Sävehofs Christoffe­r Brännberge­r om lagets försvar till C more i paus.

I andra halvlek behöll Ystad länge greppet men i slutet av matchen närmade sig Sävehof och med knappt tio minuter kvar skiljde bara ett mål mellan lagen. Då satte hemmalaget in ett litet ryck och matchen slutade till slut 27–24 och IFK Ystad besegrade Sävehof för första gången sedan 2005.

– Jag tycker inte vi spelade så bra sista kvarten och Ystad kunde göra enkla mål och dra ifrån. Jag tycker vi förlorade matchen de sista 10–15 minuterna, säger Stefan Sunajko til C more.

Om skadeläget i laget säger Sunajko:

– Vi har flera skador i laget och tyvärr på bra spelare men så är det och vi måste jobba på och träna på för att vara så bra som vi vill.

” Jag tycker vi förlorade matchen de sista 10–15 minuterna stefan sunajko

 ?? Arkivbild: Petter Arvidsson ?? För 14 år sedan föll sävehof mot IFK Ystad. I går var det dags igen.
Arkivbild: Petter Arvidsson För 14 år sedan föll sävehof mot IFK Ystad. I går var det dags igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden