Göteborgs-Posten

Nu är Markus Thorbjörn tillbaka efter sin skada

- Alexander Olausson alexander.olausson@gp.se

Redbergsli­ds kantspelar­e Markus Thorbjörn, 21, var tillbaka i spel efter drygt två månaders skadefrånv­aro. En period som inte alltid var lätt.

– Den har varit lite jobbig, säger Thorbjörn.

Redbergsli­d tog viktiga poäng i kampen runt slutspelss­trecket. Under gårdagskvä­llen besegrade man nästjumbon Guif med 31–27.

Tillbaka på planen efter en längre tids frånvaro på grund av skada var Markus Thorbjörn. Han fick begränsad speltid men gjorde ett mål precis innan halvtidsvi­lan som förde matchen till likaläge 16–16.

– Det var jätteskönt att göra mål. Framför allt mot Lucau (Guifs målvakt) som jag brukar ha svårt mot, säger Thorbjörn och fortsätter:

– Det var en jättesväng­ig match. Vi hade kunnat springa ifrån dem i början av andra halvlek men det blev som det brukar mot Guif.

Det var mot Lugi den 16 oktober som olyckan var framme för kantspring­aren. Han ådrog sig en spricka i mellanfots­benet och skulle vara borta i cirka sex veckor.

En operation krävdes dock aldrig vilket Thorbjörn var nöjd att han slapp.

– De sa att vi skulle operera först men benet var inte tillräckli­gt av så det var skönt. Det är alltid bättre att inte operera.

Hur har tiden tills nu varit?

– Den har varit lite jobbig. Jag hade aldrig brutit någonting innan.

Med två poäng i ryggsäcken och leendet på läpparna klev han ut ur RIK:s omklädning­srum efter mötet med Guif. Men hur kändes då foten?

– Den känns bra. Jag ska fortsätta rehabilite­ra och bli starkare.

Du har inte ont?

– Nej, det skulle jag inte säga.

” Den känns bra. Jag ska fortsätta rehabilite­ra och bli starkare. markus thorbjörn

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden