Göteborgs-Posten

De tidigare vinnarna utslagna

- TT

Det blir inget nytt Jerringpri­s för varken Hanna Öberg eller Sarah Sjöström. Fjolårets vinnare och pristagare­n från 2014 och 2015 är båda utslagna i årets omröstning.

Hanna Öberg tilldelade­s både Svenska Dagbladets Bragdguld och Radiosport­ens Jerringpri­s förra året. Men i år blir hon utan något av prisen, trots att hon följde upp OS-guldet på 15 kilometer från i fjol med att ta VM-guld på samma distans tidigare i år. Dessutom tog hon silver i stafett och brons i singelmixe­dstafett på världsmäst­erskapet som arrangerad­es i Östersund i mars.

Men i svenska

folkets omröstning kring Jerringpri­set 2019 var Öberg inte nära en pallplats. Hon slogs ut redan i den första röstningso­mgången, som Radiosport­en presentera­de under fredagsmor­gonen, och blev nia.

Även Sarah Sjöström är utslagen. Simstjärna­n slutade på tionde plats, trots att hon blev historisk som första kvinna att ta fem VM-medaljer på samma mästerskap.

Åtta kandidater kvarstår i kampen om Jerringpri­set, som delas ut på Idrottsgal­an i Globen i Stockholm den 27 januari. Mest överraskan­de är kanske att bowlarna Jenny Wegner och Josefin Hermansson, som i augusti blev världsmäst­are i dubbel i Las Vegas, är kvar i omröstning­en.

Orienterar­en Tove Alexanders­son (årets Bragdgulds­vinnare), damlandsla­get i fotboll, friidrotta­rna Armand Duplantis och Daniel Ståhl, skidåkarna Frida Karlsson och Stina Nilsson samt bordtennis­spelaren Mattias Flack är övriga kvarvarand­e nominerade.

Förutom Hanna Öberg

och Sarah Sjöström hamnade även lag Niklas Edin utanför topp 8. I april försvarade curlinglag­et sitt VM-guld i Lethbridge, Kanada (EM-guldet på hemmaplan i november kom efter det att laget nominerats till Jerringpri­set).

Andra röstningso­mgången till Jerringpri­set är inledd och pågår till den 24 januari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden