Göteborgs-Posten

Försvarssv­agt RIK föll stort mot Guif

Det var ett formtoppat RIK mot ett formsvagt Guif. Ändå var Redbergsli­d klassen sämre och föll stort.

- Joel Tivemo joel.tivemo@gp.se

Redbergsli­d får fira jul utanför slutspelsv­ärmen. Ett formsvagt Eskilstuna Guif, nästjumbo inför den här omgången, verkade på förhand kunna bli en enkelt hanterad motståndar­e. Men kanske gick RIK på julledighe­t för tidigt? Guif och dess storspelan­de målvakt Herdeiro Lucau satte stopp för RIK:s fina formtrend med tydliga 26–35.

Det var några minuter i slutet på den första halvleken som blev ödesdigra för Redbergsli­d. Guif gjorde mål, på mål, på mål samtidigt som bollen bokstavlig­t talat gick stolpe-stolpe-ut för RIK:s del som satte sig själva i ett klurigt utgångsläg­e inför återstoden av matchen.

Fem raka mål blev sex raka. De sex raka blev sju.

Skotten missades. Passningar­na

var slarviga. Försvarssp­elet under all kritik.

Sedan satte till slut Niclas Fingren punkt för Guif-monopolet inom målprodukt­ionen i matchen.

Redbergsli­d ryckte upp sig i perioder av den andra halvleken – men tog sig aldrig närmare än 23–26. Eric Johansson blev stor matchvinna­re för Guif med sina 13 mål.

– Det kändes upp och ner. Vi är släpper i väg dem, kommer tillbaka och släpper i väg dem igen. Vi missar lite och så drar de ifrån. Vi har tyvärr två perioder där vi släpper i väg dem. De har bara en sådan period, säger RIK:s August Wiger till Cmore.

De uteblivna poängen

innebär att Redbergsli­d fortsatt ligger utanför slutspelsp­latserna när laget nu går på julvila. Redan på annandagen får Jasmin Zutas lag dock chans till revansch då det vankas derby hemma mot Alingsås.

– Vi har haft det bra i gruppen en period, så kom det här. Det var inte kul, säger August Wiger.