Göteborgs-Posten

Persson klättrade 32 platser

- TT

Hanna Öberg missade jaktstarte­n i franska Le Grand-Bornand på grund av en förkylning. I hennes frånvaro klev Linn Persson fram som bästa svenska. Persson gick ut som 43:a och med säkert skytte klättrade hon över 30 placeringa­r när hon åkte in på en elfteplats – knappt två minuter efter norskan Tiril Eckhoff.

Linn Persson stod för en av dagens starkaste prestation­er av alla deltagare i världscupt­ävlingen i skidskytte. Persson åkte inte bara snabbt, hon var dessutom säkerheten själv på skjutbanan och missade inte ett enda skott.

Men fredagens 44:e plats i sprinten innebar ett tufft utgångsläg­e som satte stopp för 25-åringen från Torsbys chanser att nå ännu högre placeringa­r.

Även Mona Brorsson presterade inlednings­vis bra och sköt felfritt i de två första skjutninga­rna. En bom i det tredje skyttet och två i det avslutande sänkte däremot Brorsson som tappade placeringa­r och åkte sin som 37:a.

En som däremot inte kom till start den här lördagen var Hanna Öberg – som under veckan har känt av en förkylning och stod över världscupt­ävlingen. Enligt Sveriges Radio Öberg riskerar dessutom att missa också söndagens masstart.

Därmed kunde hon

inte upprepa andraplats­en från jaktstarte­n i Hochfilzen förra helgen då hon tog sin första individuel­la pallplats för säsongen. Sjuk var även Elisabeth Högberg, som också stod över jaktstarte­n.

Övriga svenska placeringa­r i lördagens jaktstart: Elvira Öberg (36:a) och Emma Nilsson (48:a).

Vann gjorde Tiril Eckhoff före den norska landslagsk­ollegan Ingrid Landmark Tandrevold.

 ?? Arkivbild: Johan Axelsson ?? Linn Persson åkte inte bara snabbt, hon var dessutom säkerheten själv på skjutbanan.
Arkivbild: Johan Axelsson Linn Persson åkte inte bara snabbt, hon var dessutom säkerheten själv på skjutbanan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden