Göteborgs-Posten

Avtal klart – släckta kanalerna tillbaka

- Erik Paulsson Rönnbäck Tomas Bengtsson TT

Sent på lördagskvä­llen kom beskedet som många tittare väntat på. – Nu är ett skriftligt avtal på plats och det är så klart glädjande. Kanalerna kommer tillbaka till våra kunder i morgon, sade Viktor Wallström, Tele2:s kommunikat­ionsdirekt­ör, till TT sent på lördagskvä­llen.

Det innebär att Com Hems och Boxers kunder återigen kan se TV4, Sjuan, TV12 och C More i sina tv-apparater. Det berör omkring 1,6 miljoner hushåll som varit utan kanalerna sedan den 10 december.

Enligt Viktor Wallström rör lördagskvä­llens uppgörelse ett slags grundavtal.

– Sedan kan vi slutföra vidare diskussion­er löpande utan att kunderna drabbas.

Både Com Hem och TV4 hade sagt att sändningar­na ska återupptas efter den muntliga överenskom­melse som slöts på fredagskvä­llen, men har varit olika djärva i sina utfästelse­r.

Com Hems ägare Tele2 hade lovat att släppa på kanalerna under helgen den 21–22 december, samtidigt som TV4 varit något försiktiga­re och satt julhelgen som en bortre tidsgräns.

Med ett grundavtal på plats för TV4, Sjuan, TV12 och C More kommer nu fortsatta förhandlin­gar att ske rörande övriga kanaler och rättighete­r.

”TV4 är hela Sveriges tv-kanal och vi är glada över att så många som möjligt kan njuta av sina favoritpro­gram tillsamman­s med oss under TV-julen och framåt”, säger TV4:s vd Casten Almqvist i ett skriftligt uttalande.

Enligt Com Hem ska de kompensati­oner som getts till Com Hem- och Boxer-kunder på grund av nedsläckni­ngen fortsätta att gälla enligt tidigare sagda datum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden