Göteborgs-Posten

Ohlsson lämnar IFK – klar för Örgryte

- Andreas Johnsson Fredrik Janlind sport@gp.se

Samuel Ohlsson, 19, erbjöds ett ungdomskon­trakt med Blåvitt. Då kontrade Öis med ett treårskont­rakt med A-laget och vann dragkampen om talangen som nu går samma väg som sin åtta år äldre bror Sebastian. – Det var inget jättesvårt val, säger han.

Samuel Ohlsson har haft två alternativ att välja mellan. Ett ungdomskon­trakt hos IFK Göteborg, klubben som han tillhört sedan barnsben. Eller ett A-lagskontra­kt och spel i Superettan med Örgryte.

Valet föll till slut på det sistnämnda alternativ­et. Ohlsson och Öis har kommit överens om ett treårskont­rakt.

– Det här var en tidig julklapp, i alla fall för mig, säger Ohlsson,

– Jag har tänkt mycket på det här för jag har ändå varit i IFK Göteborg i hela mitt liv. Jag har haft en trygghet där och mina flesta vänner spelar i Blåvitt. När det väl kom till kritan var det dock inget jättesvårt val. Öis är en fin klubb och jag har en relation dit efter att brorsan (Sebastian Ohlsson, lagkapten i IFK förra säsongen) spelat där. Han älskade att spela där och den tiden var viktig för hans karriär. Jag känner mig väldigt bekväm med beslutet.

En viktig punkt i valet mellan IFK Göteborg och Öis var just att Öis erbjöd honom ett A-lagskontra­kt medan Blåvitt erbjöd ett ungdomskon­trakt.

– Jag vill testa mina vingar och försöka slå mig in i ett seniorlag. Jag gillar att utmana mig själv och sätta mig i situatione­r som är utveckland­e för mig. När intresset kom från Öis växte de här tankarna och jag blev sugen att testa, säger han. Har du pratat med brorsan om flytten?

– Ja, det har jag. Han älskade att spela i Öis och han hade inte varit där han är idag utan den tiden. Vad är det för spelare som Öis fått in?

– Jag spelar alltid med mycket hjärta och alltid ger hundra procent. Defensiven har jag haft ganska bra hela tiden men jag tar steg offensivt.

Samuel Ohlsson har endast spelat två A-lagsmatche­r för IFK Göteborg, varav en i allsvenska­n. Men klubben är hans enda klubb han represente­rat i sin karriär innan skiftet till Öis.

– Jag har varit i den miljön hela mitt liv och har älskat att spela i Blåvitt och har klubben att tacka för mycket. Men man måste våga testa nya saker, säger han.

Desto fler gånger har han represente­rat det svenska landslaget på ungdomsniv­å.

Totalt har det blivit 31 landskampe­r för vänsterbac­ken, 20 matcher för U17-landslaget och 11 för U19, och han är även uttagen till U20-landslaget­s läger som hålls på Cypern efter årsskiftet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden