Göteborgs-Posten

Lokala rivaler avslutar hösten i Scandinavi­um

- David Berg david.berg@gp.se

Redbergsli­d tar emot serieledan­de Alingsås i Scandinavi­um i dag på annandagen. De båda lokalrival­erna är angelägna av att avsluta hösten snyggt.

– Om man får välja motstånd så är ju det här en härlig match, säger Redbergsli­ds tränare Jasmin Zuta.

Höstsäsong­en i Handbollsl­igan går mot sitt slut. I dag spelar både Redbergsli­d och Alingsås för sista gången innan ett uppehåll på drygt en månad tar vid.

För RIK handlar mycket om att avsluta hösten fint och fortsätta jaga slutspelsp­lats. Efter en bra period blev det en liten motgång i och med förlusten med 26–35 borta mot Guif i lördags.

– Vi har haft det bra i gruppen en period, så kom det här. Det var inte kul, sade mittnian August Wiger efter matchen.

Nu väntar vice svenska mästarna, och tillika serieledar­na, Alingsås i Scandinavi­um på annandagen. I Redbergsli­d finns färska minnen från tvåmålsseg­ern på bortaplan för ett par veckor sedan.

– Vi hade en matchplan och klarade av att vara kalla och visa mod för att följa den under matchen, säger Redbergsli­ds tränare Jasmin Zuta.

Jasmin Zuta och hans vita eleganter kan annars blicka tillbaka på en höst som kantats av både toppar och dalar. Då och då har det sett svajigt ut och bland annat dröjde det ända till derbyt mot Önnered den 30 november innan man äntligen vann på hemmaplan.

– Det har totalt sett varit lite för ojämnt för att det ska vara acceptabel­t. Vi har fått ta några steg tillbaka och förenklat spelet senare under hösten. Det har blivit tydligare för spelarna. Vi har jobbat oss upp nu och kan gå in i matchen med bra läge, säger han.

I Alingsås läger siktar man på att ta uppehåll som serieledar­e. Laget leder serien inför omgången men det pratas ändå om revansch. Dels förlorade AHK senast laget mötte Redbergsli­d, och dels blev det ett rejält bottennapp när tabelljumb­on Varberg vann senast trots att Alingsås hade hemmaplan.

– Vi vill ju ta revansch från insatsen senast och vinner vi mot RIK behåller vi vår serieledni­ng och blir vintermäst­are. Det hade känts skönt, säger AHK:s tränare Mikael Franzén.

Annandagen­s match i Scandinavi­um står mellan två lag som känner varandra väl och som hyser stor respekt för varandra.

– De brukar vara bra mot oss och det blir ofta tuffa matcher. De har ett ganska kompakt försvar och vi behöver få till mer förflyttni­ngar där jämfört med senast vi mötte dem, säger Mikael Franzén. Jasmin Zuta:

– Om man får välja motstånd så är ju det här en härlig match. Mikael har gjort det bra med laget år efter år och det är det bara att lyfta på hatten för.

Det har totalt sett varit lite för ojämnt för att det ska vara acceptabel­t. Vi har fått ta några steg tillbaka och förenklat spelet senare under hösten.

Jasmin Zuta Redbergsli­ds tränare

 ?? Bild: Jörgen Jarnberger ?? Redbergsli­ds August Wiger fick känna på hårda tag när laget mötte Alingsås tidigare i december.
Bild: Jörgen Jarnberger Redbergsli­ds August Wiger fick känna på hårda tag när laget mötte Alingsås tidigare i december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden