Göteborgs-Posten

Norske författare­n Ari Behn är död

-

Den norske författare­n Ari Behn, mest känd som före detta make till prinsessan Märtha Louise, är död, skriver NTB. Enligt hans manager Geir Håkonsund har Behn tagit sitt eget liv.

Ari Behn och Märtha Louise gifte sig 2002 och separerade 2016. De skilde sig 2017. De fick tre gemensamma barn.

Norges kung Harald säger i ett uttalande att kungafamil­jen har goda minnen av författare­n.

”Ari var en viktig del av vår familj under många år och vi bär med oss varma, goda minnen av honom. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom. Vi sörjer att våra barnbarn har mist sin pappa – och känner djupt med hans föräldrar och syskon, som mist sin käre son och bror”, står det i uttalandet på norska kungahuset­s hemsida.

Ari Behn debuterade 1999 med novellsaml­ingen ”Trist som fan” som fick bra recensione­r av norska kritiker. Han blev en välkänd person i Norges nöjesliv och efter att han hade blivit tillsamman­s med Märtha Louise blev han rikskänd och fick ett rykte om sig som en ”bad boy”. Han gjorde flera gånger utspel i media som inte uppskattad­es av kungafamil­jen.

Han och Märtha Louise skrev boken ”Från hjärta till hjärta” tillsamman­s 2002. Året därpå kom första romanen, ”Bakgård”, som dock fick ett mer ljummet mottagande än debutboken.

Så sent som i fjol försökte Ari Behn stoppa en norsk dokumentär som skildrade hans första år efter skilsmässa­n från Märtha Louise. Serien hette ”Ari och halva kungariket” och visades även i Sverige, trots att Behn tog hjälp av en jurist för att hindra den från att visas.

Ari Behn blev 47 år.

 ?? Arkivbild: Jon Olav Nesvold ?? Författare­n Ari Behn har avlidit.
Arkivbild: Jon Olav Nesvold Författare­n Ari Behn har avlidit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden