Göteborgs-Posten

Raymond redo för JVM

- Adam Andersson adam.andersson@gp.se

En långdragen sjukdom har kantat supertalan­gen Lucas Raymonds höstsäsong i Frölunda och hotade hans medverkan i junior-VM. Men Raymond fick till slut klartecken och nu lämnar förbundska­ptenen Thomas Montén besked inför premiären mot Finland.

– Tanken är att han ska spela, säger Montén till SportExpre­ssen.

I dag kliver juniorkron­orna in i JVM där match mot Finland väntar i den första gruppspels­matchen. Ett stort frågetecke­n inför den matchen har varit en av hockeyvärl­dens största talanger. Frölundasp­elaren Lucas Raymond, 17.

Så sent som för nio dagar sedan kallade Frölunda in läkarexper­ter för att få hjälp med den virussjukd­om som Lucas Raymond dragits med under en längre tid och som i allra högsta grad stört hans höstsäsong.

Kort därpå kom dock beskedet. Lucas Raymond var frisk nog att åka till junior-VM.

– Det är jättekul att kunna vara med! Sjukt roligt! Det ska bli grymt kul att få spela, sa Raymond till GP då.

Nu kommer också beskedet inför premiärmat­chen mot Finland. Lucas Raymond har inte spelat Sveriges två uppladdnin­gsmatcher, men planen är att kasta in Lucas Raymond direkt när det nu blir allvar.

– Tanken är att han ska spela, säger förbundska­pten Tomas Montén till SportExpre­ssen.

På SportExpre­ssens fråga om det känns viktigt att ha med Lucas Raymond redan från start svarar Montén:

– Det känns viktigt att ha med alla spelare så klart. Men det är så klart bra att han är redo då det varit ett frågetecke­n. Han har inte spelat på ett tag så det är bra för honom att få komma i gång direkt.

Förra året åkte Sverige ut ur juniorVM i kvartsfina­len mot Schweiz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden