Göteborgs-Posten

IFK Kungälv stod för stark upphämtnin­g i bottenstri­den

- Jonatan Andersson jonatan.andersson@gp.se

Annandagsb­andy och folkfest på läktarna – men ångestladd­at på isen. Då kunde IFK Kungälv komma ikapp och sno en poäng mot favoritern­a Gripen från Trollhätta­n.

– Det var nog mer en ångestmatc­h för dem än för oss, säger Kungälvs hattrick-hjälte Anton Ysing.

Det var två lag som kom till spel med varsin fem matcher lång förlustsvi­t på annandagen. För Gripen är kanske missräknin­gen extra stor – och laget såg också ut att vara på väg mot ett viktigt trendbrott på annandagen.

Men först och främst var det Kungälvs Anton Ysing som både gjorde 1–1 och 2–1 för hemmalaget.

– 2–1-målet är det ändå Joel Emanuelsso­n som ska ha äran för. Han rinner igenom så att jag kommer fri med målvakten, säger målsprutan ödmjukt efteråt.

Länge såg det alltså ut att bara vara ett tröstmål – då Gripen gick ikapp och i från till en 4–2-ledning i andra halvlek. Men Ysings hattrickmå­l innebar 3–4 – och sedan kunde Robert Thelin kvittera till 4–4 med bara minuten kvar av ordinarie tid – vilket också blev slutresult­atet.

En vunnen poäng för Kungälvs del – snarare än en förlorad, menar Ysing.

– Helt klart. Vi höll ju på att tappa hela matchen på sju minuter ... men vi har alltid varit starka på att komma tillbaka efter några mål i röven, så jag tycker vi gjorde det bra, konstatera­r 23-åringen.

Han tror att Kungälv kunde kliva in i annandagsf­esten med en skönare känsla än motståndar­na – trots att Kungälv alltjämt har fyra poäng upp till Gripen på säker mark.

– Det var nog mer en ångestmatc­h för dem än för oss. Gripen var tippade att komma topp tre inför säsongen. Vi var ju ändå tippade i botten så när de kommer hit kan vi ändå bara gå ut med axlarna nere och göra vårt bästa, säger hattrickhj­älten Ysing.

Den tillresand­e Trollhätta­npubliken bidrog extra mycket till att rama in matchen med en annandagsk­änsla.

– Ja, jag jag tyckte det var fantastisk­t stämning, säger Anton Ysing.

Vi höll på att tappa hela matchen på sju minuter ... men vi har alltid varit starka på att komma tillbaka anton Ysing

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden