Göteborgs-Posten

Aubameyang poängrädda­re i Artetas debut

-

En jobbig start för Fredrik Ljungbergs ersättare Mikel Arteta. Men till slut ändå en poäng för Arsenal borta mot Bournemout­h. Anfallsstj­ärnan Pierre-Emerick Aubameyang satte 1–1 och ordnade ett oavgjort resultat för sin nye manager.

Det blev ingen omedelbar effekt efter tränarbyte­t där tillfällig­e managern Fredrik Ljungberg fick kliva åt sidan till förmån för Mikel Arteta.

Men efter 90 minuter plus tillägg kunde i alla fall spanjoren glädja sig åt att hans lag tagit en pinne efter att ha hamnat i underläge på Vitality Stadium.

I Artetas debut som Arsenal-manager

tog Bournemout­h ledningen i den 35:e minuten när Dan Gosling tryckte in 1–0 från nära håll.

Därmed såg det mörkt ut för Arsenal som inför matchen bara hade en enda vinst på de tio senaste matcherna i Premier League.

Någon vinst blev det visserlige­n inte i dag heller – men en viss PierreEmer­ick Aubameyang kunde i alla fall se till att det blev delad pott.

Med halvtimmen kvar att spela kvitterade anfallaren efter att ha förlängt lagkamrate­n Ainsley Maitland-Niles misslyckad­e avslut och skickat in bollen i nätmaskorn­a.

I tabellen är det dock fortsatt kämpigt för Arsenal som är elva i Premier League och åtta poäng från en topp fyra-placering.

En desto skönare tränardebu­t var det för Carlo Ancelotti som i sin första match som Everton-manager fick se sitt lag vinna med 1–0 mot Burnley. Detta efter att Dominic Calvert-Lewin gjort matchens enda mål på Goodison Park i den 80:e minuten.

Tidigare under dagen såg det länge ut att bli ett nytt svidande nederlag för Tottenham mot Brighton.

Gästerna tog ledningen på i den 37:e minuten efter att Adam Webster nickat bollen i nät på en frispark.

Men till skillnad från höstens möte lagen emellan – där Brighton vann med klara 3–0 – så kom Tottenham tillbaka efter baklängesm­ålet.

Harry Kane tryckte in sin egen retur till 1–1 i den 53:e minuten – och 19 minuter senare var ledningen i ”Spurs” ägo efter att Dele Alli lagt bollen i en fin båge över målvakten Mathew Ryan in i det bortre hörnet.

I och med 2–1-segern är Tottenham bara tre poäng efter Chelsea, på fjärdeplat­sen, som överraskan­de föll med 0–2 hemma mot Southampto­n.

I de senare matcherna i denna omgång vann Manchester United hemma mot Newcastle med 4-1.

Toppmötet mellan serieledar­en Liverpool och tvåan Leicester slutade med förnedrand­e 0-4 för hemmalaget Leicester.

?? Bild: Mark Kerton ?? Med halvtimmen kvar att spela satte Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang 1–1 borta mot Bournemout­h.
Bild: Mark Kerton Med halvtimmen kvar att spela satte Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang 1–1 borta mot Bournemout­h.
 ?? Bild: Petros Karadjias ?? Dele Alli (mitten) blev matchhjält­e hemma mot Brighton.
Bild: Petros Karadjias Dele Alli (mitten) blev matchhjält­e hemma mot Brighton.