Göteborgs-Posten

Misstänkt mord i Kungsbacka

- Anders Abrahamsso­n Love Hansen Siilin Johan Andreasson Michaela Karlén nyheter@gp.se

Sent på juldagen misstänks en kvinna i 50-årsåldern ha mördats av sin tidigare partner. Under annandagen ska polisen genomföra en ny teknisk undersökni­ng vid kvinnans hus.

– Det finns uppgifter om hur brottet ska gått till, men eftersom ytterligar­e en undersökni­ng ska genomföras vill vi vänta med att gå ut med sådana uppgifter, säger polisens presstales­person Christer Fuxborg.

Polisen fick larmet om det misstänkta mordet på adressen utanför Kungsbacka strax efter midnatt mot annandagen.

Det var det andra larmet från adressen inom loppet av omkring tre timmar. Vid 21-tiden slog kvinnan själv larm om att hennes ex hade agerat hotfullt mot henne.

– Kollegerna åker hem till henne med anledning av att hon känner sig illa till mods och berättar att den här mannen inte mår så bra och att han ska ha hotat henne vid flera tillfällen, säger polisens presstales­person Christer Fuxborg.

Han berättar att polisen var hemma hos kvinnan vid 22-tiden i omkring 30-40 minuter, och att patrullen utifrån uppgiftern­a som framkom i samtalet med kvinnan gjorde en bedömning att något brott i juridisk mening inte hade ägt rum.

Någon eller några timmar senare misstänks alltså kvinnan ha mördats av mannen som hon uppgav hade bettet sig hotfullt.

– Med anledning av det som kommit fram har man reagerat i efterhand och skrivit en anmälan om tjänstefel. Det kommer nu utredas om det kan ha begåtts ett tjänstefel och den utredninge­n kommer att ledas av en åklagare vid den särskilda åklagarkam­maren, säger Christer Fuxborg.

Hur kvinnans ex-partner som är i 50-årsåldern misstänks ha mördat henne är polisen i nuläget förtegen om. Mannen angav sig själv och berättade enligt polisen i samtalet om hur brottet gick till. Under torsdagsmo­rgonen anhölls han senare på sannolika skäl misstänkt för mord av en jouråklaga­re.

Det misstänkta mordet ska enligt polisen ha begåtts i anslutning till kvinnans bostad.

– Det finns uppgifter om hur brottet ska gått till, men eftersom ytterligar­e en undersökni­ng ska genomföras vill vi vänta med att gå ut med sådana uppgifter, säger Christer Fuxborg.

Enligt GP:s uppgifter ska bakgrunden till att kvinnan själv larmade polisen bestått i sms från den misstänkte mannen där han uttryckt sig på ett sätt som gjorde att kvinnan fattade oro för både sitt eget och mannens liv.

 ?? Bild: Joakim Eriksson ?? En person är gripen misstänkt för ett mord i Kungsbacka under natten till annandagen.
Bild: Joakim Eriksson En person är gripen misstänkt för ett mord i Kungsbacka under natten till annandagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden