Göteborgs-Posten

Sundh hjälte i straffdram­a

- Robin Salomonsso­n

2–2 under ordinarie tid innebar strafflägg­ning mellan HV71 och Leksand i SHL. Då blev Oscar Sundh hjälte när han som ende straffskyt­t fick pucken i nät. Men trots två poäng var Sundh missnöjd.

– Det är klart att det svider lite att vi inte fick tre poäng, säger han till C More efter matchen.

HV71 har på två matcher ännu inte förlorat mot Leksand i år. Det har man inte nu heller – även om det krävdes strafflägg­ning för att avgöra matchen.

– Det känns surt med tanke på hur deras andra mål ser ut. Men vi får vara nöjda med två och ladda om för Örebro, säger Sundh till C More efteråt segern.

Anthony Camara gav HV71 ledningen i den första perioden innan Jon Knuts kort därefter kvitterade med sitt första SHL-mål i karriären. Den andra perioden slutade mållöst innan Leksand turligt tog ledningen i den sista perioden.

Jonas Gunnarsson i HV:s mål lämnade kassen i väntan på en avvaktande utvisning. Då misslyckad­es Alexander Bergström med att ta emot en bakåtpassn­ing och pucken gled retsamt i mål.

Samtidigt kunde Leksand koppla ett ännu hårdare grepp om matchen med ett straffslag bara sekunder efter ledningsmå­let. Men Gunnarsson räddade enkelt Marek Hrivíks försök och Johannes Kinnvall kvitterade drygt sex minuter in i den tredje perioden.

I den avgörande strafflägg­ningen drog HV71 det längsta strået. Jonas Gunnarsson var åter omutlig och räddade alla Leksands tre försök utan större problem medan Oscar Sundh satte sin straff.

Segern var HV71:s tredje på fem matcher och laget är femma i tabellen. Leksand kämpar i botten och är näst sist – en poäng före Oskarshamn med en match mer spelad.

?? Bild: Axel Boberg ?? Oscar Sundh var den ende bland straffskyt­tarna som lyckades sätta pucken i nät.
Bild: Axel Boberg Oscar Sundh var den ende bland straffskyt­tarna som lyckades sätta pucken i nät.