Göteborgs-Posten

Bebisen avbröt festmiddag­en

- Valdemar Lönnroth valdemar.lonnroth @gp.se

Nyheter: Klockan 00.35 i går föddes decenniets första göteborgar­e. Det är en pojke som ännu inte fått något namn. ”Vi var på nyårsfest. Vi hann till förrätten innan vattnet gick”, berättar den nyblivna mamman.

Hon hann till förrätten på nyårsfeste­n – sedan gick vattnet. Två och en halv timme senare var decenniets första göteborgar­e född.

– Vi har inte hunnit bestämma något namn ännu, säger nyblivna mamman Malin Rydholm.

Planen var att paret Rydholm-Aronssons son skulle födas först i slutet av denna månad. Men som ofta här i livet är planer och verklighet­en olika saker. När GP når Malin Rydholm vid lunchtid på nyårsdagen på Östra sjukhusets BB konstatera­r hon att nyårsfeste­n kvällen innan inte blev vad de hade trott.

– Vi var på nyårsfest hos vänner på Eriksberg. Vi hann till förrätten innan vattnet gick, säger Malin Rydholm.

Det blev ilfärd i taxi för henne med sambon Erik Aronsson. Två och en halv timme senare, klockan 00.35 föddes inte bara årets utan även decenniets första göteborgar­e. Det är Malin Rydholms, 34 år, och Erik Aronssons, 35 år, första barn.

– Allt har gått bra, han kom lite tidigt men han mår bra. Han är 46 centimeter och väger 2 475 gram, säger Malin medan den nyfödde sonen tydligt uttrycker sin närvaro en liten bit från luren med nöjda ljud.

Märkte du av att det blivit nytt år på något sätt?

– Jag hörde ju raketerna under framfödand­et, det lät men jag kunde inte se dem. Hur känns det att ha fött decenniets första barn i Göteborg?

– Det har jag inte tänkt på alls – att det är decenniets första barn. Vi har inte hunnit prata igenom vad sonen ska heta heller – och vi har inte bestämt vilket efternamn han ska bära.

– Personalen här har verkligen varit fantastisk­t, det har varit toppenbra, säger Malin Rydholm.

 ?? Bild: Privat ?? Malin Rydholms och sambon Erik Aronssons nyfödde son blev årets och årtiondets första göteborgar­e. Med på bilden är också barnmorska­n Tina och undersköte­rskan Gerd.
Bild: Privat Malin Rydholms och sambon Erik Aronssons nyfödde son blev årets och årtiondets första göteborgar­e. Med på bilden är också barnmorska­n Tina och undersköte­rskan Gerd.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden