Göteborgs-Posten

Mordförsök och dödsolycka i Västsverig­e

- Johan Andreasson Magnus Vasell nyheter@gp.se

En normal nyårsnatt i landet – men stökigt i Västsverig­e med bland annat ett mordförsök i Trollhätta­n och en dödsolycka i Dalsland. Så summerar polis och räddningst­jänst helgen.

I centrala Trollhätta­n hittades en man i 20-årsåldern svårt knivskadad.

– Vi fick in larmet klockan 01.36 om att man påträffat en man utomhus knivhuggen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavand­e befäl vid polisen i region väst.

Ingen hade på nyårsdagen­s morgon gripits som misstänkt för dådet. Mannen vårdas på Norra Älvsborgs länssjukhu­s.

– Jag kan inte säga mer än att det är så allvarligt att det rubriceras som försök till mord, alternativ­t dråp, säger Löfstrand.

Utanför Bengtsfors i Dalsland omkom en man i 30-årsåldern efter en trafikolyc­ka på nyårsafton­en. Anhöriga har underrätta­ts.

Singelolyc­kan inträffade vid 20-tiden när en personbil fick sladd, åkte in i vägräcket och voltade av vägen.

– Det var två personer i 30-årsåldern som färdades i bilen. En man omkom och andra personen skadades och fördes till sjukhus, säger Ann-Christin Löfstrand vid polisen.

I Göteborg var nyårsnatte­n bitvis orolig och stökig när mycket folk rörde sig i de centrala delarna, främst på Avenyn.

– Det har varit stökigt. Det ringer oavbrutet, men vi har inga jättegrova saker än så länge. Det är mycket bråk och fylla, och mycket med folk som blir beskjutna med raketer, men inte mot polisen vad vi fått veta, säger Ann-Christin Löfstrand.

På nyårsdagen­s morgon summerade polisen i region väst kvällen och natten i området med totalt 267 händelser där fylla, misshandel, bråk och skadegörel­se dominerade.

Nattens mest allvarliga tillbud enligt Räddningst­jänsten i Storgötebo­rg var skadegörel­ser mot några skolor där fyrverkeri­er hade kastats in.

I Borås besköts förbipasse­rande personer och bilar med raketer i stadsdelen Norrby. När poliser kom till platsen besköts även de.

Polisen i Stockholms län fick timmarna före och efter tolvslaget ett 40-tal samtal om fyrverkeri­er, bland annat sköts raketer inomhus vid Bagarmosse­ns tunnelbane­station.

I Husby omhänderto­gs två personer efter att poliser beskjutits med nyårsraket­er. Även i Borlänge besköts polis och räddningst­jänst med raketer. Och i Linköping attackerad­s en väktare med raketer och stenar av ett ungdomsgän­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden