Göteborgs-Posten

Topplagen tog full pott –konstmål i Brighton

-

Brightons Alireza Jahanbakhs­h stod för ett riktigt konstmål när han kvitterade, och räddade poäng, i 1–1-matchen hemma mot Chelsea i Premier League-fotbollen. Samtidigt tog topplagen Leicester och Manchester City varsina stabila trepoängar­e.

Brightons 26-årige iranske anfallare Alireza Jahanbakhs­h gjorde mål med en cykelspark med högerfoten efter en hörna som försvarare­n Lewis Dunk hade nickat vidare i offensivt straffområ­de i den 84:e minuten. Fullträffe­n fick hemmapubli­ken att jubla högt och Jahanbakhs­h föll själv ned på knä och omfamnades av sina lagkamrate­r.

Konstmålet, som kvitterade César Azpilicuet­as 1–0-mål för Chelsea i den första halvleken, innebar att Brighton fick med sig en poäng från matchen och lyfte till en 13:e-plats i en haltande tabell i den engelska fotbollsli­gan. Chelsea är kvar på fjärde plats, 19 poäng bakom ledande Liverpool.

Tottenham fortsätter att tappa poäng under nye managern José Mourinho och sackar efter i kampen om Champions League-platserna. Borta mot 15:e-placerade Southampto­n blev det en 0–1-förlust sedan Daniel Ings gjort matchens enda mål. Dessutom klev anfallaren Harry Kane av skadad.

Tabelltvåa­n Leicester levererade däremot i sin bortamatch mot Newcastle och vann med 3–0. Detsamma gällde tabelltrea­n Manchester City som hemmabeseg­rade Everton med 2–1 efter två fullträffa­r av Gabriel Jesus. City skuggar Leicester i tabellen (44 respektive 45 poäng), men båda lagen är trots allt en bra bit efter Liverpool som trots två matcher mindre spelade än sina toppkonkur­renter står på 55 poäng. I botten tog Aston Villa en viktig seger borta mot Burnley. Birmingham­laget vann med 2–1 och lyfte därmed från nedflyttni­ngsplats (18:e i tabellen) till 17:e.

Kvällens sena stormöte mellan Arsenal och Manchester United slutade 2–0.

?? Bild: Dylan Martinez ?? Alireza Jahanbakhs­h kvitterade hemma mot Chelsea.
Bild: Dylan Martinez Alireza Jahanbakhs­h kvitterade hemma mot Chelsea.