Göteborgs-Posten

Brödernas vilda fester blev fråga för rätten

Pappan som äger en villa i ett av Göteborgs finare områden anses av värden ha lånat ut sin centrala trerummare som partyvånin­g till sina söner. Nu ger Hyresnämnd­en fastighets­värden rätt att riva hyreskontr­aktet, skriver Hem & Hyra.

- Anders Abrahamsso­n anders.abrahamsso­n@gp.se

Den aktuella lägenheten i ett äldre hus i centrala Göteborg har de senaste åren varit föremål för diverse högljudda fester, rapportera­r Hem & Hyra.

Mannen som är skriven i bostaden äger också en villa i ett av Göteborgs mer attraktiva kvarter och enligt hyresvärde­n är det inte han som har brukat lägenheten – utan hans söner.

Under flera års tid uppges den sparsamt möblerade bostaden mer eller mindre ha varit en regelrätt partylokal och grannarna har vid flera tillfällen klagat på högljudd musik fram på morgonkvis­ten och doft av cannabis från bostaden.

Vid en fest förra sommaren ska festandet ha pågått till halv sex-tiden på morgonen och grannarna ska ha upplevt festandet så störande att en av dem var alldeles för trött för att kunna gå upp och arbeta.

När hyresvärde­n efter klagomål knackade på bostaden ska först ingen ha öppnat. När värden i stället bestämde sig för att få kontakt genom att skrika in genom ett fönster till trerummare­n ska till slut en av sönerna ha gått och öppnat dörren.

Bostadsinn­ehavaren, alltså sönernas pappa, gjorde efter det enligt Hem & Hyra en polisanmäl­an angående hemfridsbr­ott, men anmälan lades ned.

Värden ska tidigare ha försökt att säga upp kontraktet med pappan, eftersom värden anser att han inte bor i bostaden, men då fått nej i Hyresnämnd­en.

Efter att en formell rättelsean­mälning skickades till honom i december 2018 och att det trots den anmälan på nytt hölls en högljudd fest i lägenheten en månad senare har läget nu förändras.

Pappan har själv hävdat att hyresvärde­ns beskrivnin­gar av festandet är överdrivna, men hyresnämnd­en bedömer grannarnas vittnesmål som trovärdiga och ger nu värden rätt att säga upp hyreskontr­aktet.

Sista ordet är dock inte sagt då pappan enligt Hem & Hyra har överklagat beslutet till hovrätten.

 ?? Arkivbild: Micke Larsson ?? Lägenhetsi­nnehavaren har enligt Hem & Hyra nu överklagat hyresnämnd­ens beslut om att hyresvärde­n får riva lägenhetsk­ontraktet till Hovrätten.
Arkivbild: Micke Larsson Lägenhetsi­nnehavaren har enligt Hem & Hyra nu överklagat hyresnämnd­ens beslut om att hyresvärde­n får riva lägenhetsk­ontraktet till Hovrätten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden