Göteborgs-Posten

Ung kvinna död – två personer har anhållits

- Tove Andersson tove.andersson@gp.se 031-62 40 00 Love Hansen Siilin love.hansensiil­in@gp.se

Nyheter: En död kvinna hittades i går i en bostad på Hisingen. Under kvällen anhölls två personer misstänkta för vållande till annans död.

Polisen larmades under måndagseft­ermiddagen till en bostad på Hisingen i Göteborg. I bostaden hittades en avliden ung kvinna. I samma bostad befann sig även två andra personer. Under kvällen annhölls båda misstänkta för vållande till annans död.

En ung kvinna hittades under måndagen död i en bostad på Hisingen i Göteborg. I bostaden anträffade­s också två andra personer. Eftersom polisen misstänkte brott greps dessa och det öppnades en förundersö­kning gällande mord.

Under måndagskvä­llen anhölls de bägge personerna, samtidigt som brottsrubr­iceringen ändrades från misstänkt mord till vållande till annans död.

Under kvällen genomförde­s också en teknisk undersökni­ng av platsen. Vid 22-tiden var den avklarad.

– Teknikerna är klara på platsen och åklagaren tar över förundersö­kningen, sade Peter Nordengard, presstales­person för polisen i region Väst, i går kväll.

Polisen ville under gårdagskvä­llen inte gå in djupare på detaljerna kring utredninge­n eller varför brottsrubr­iceringen ändrades.

– Allt jag kan säga är att mord kräver ju uppsåt, vilket inte är fallet med vållande till annans död, säger Peter Nordengard.

Polisen ville i går inte heller uppge kön och ålder på de anhållna.

Kvinnans anhöriga är enligt polisen underrätta­de.

 ?? Bild: Stefan Berg ?? Under måndagskvä­llen genomförde­s en teknisk undersökni­ng av platsen.
Bild: Stefan Berg Under måndagskvä­llen genomförde­s en teknisk undersökni­ng av platsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden