Göteborgs-Posten

Alm: ”En dag då alla möjlighete­r finns där”

- Linus Petersson linus.petersson@gp.se

Häckens 2020 tar fart nu. I dag genomför klubben årets officiella träningspr­emiär. GP sänder live från Bravida Arena.

66 dagar har passerat sedan allsvenska­n 2019 satte punkt. 66 långa dagar. Nu har det dock blivit dags att ta sikte på upplagan 2020.

För Häckens del blir tisdagens officiella träningspr­emiär det stora avstampet inför säsongen (även om klubben smög igång försäsonge­n med ett fotbollspa­ss redan under måndagen).

– Det finns en stor nyfikenhet inför varje år. Är det någon dag som alla möjlighete­r finns där så är det den här. Det är en härlig känsla, säger tränaren Andreas Alm och berättar att spel elva-mot-elva är en del av det som väntar rent innehållsm­ässigt under tisdagen.

– Jag startar alltid upp med att

Det finns en stor nyfikenhet inför varje år

vi spelar elva-mot-elva under de första träningarn­a. Det är det vi gör, det är den sporten vi håller på med!

Därmed kommer de gulsvarta supportrar­na omgående ges en chans att se spelartrup­pens nytillskot­t i aktion.

Jesse Tuominen (Bate Borisov), Tobias Carlsson (Varbergs BoIS), Patrik Wålemark (Qviding FIF) – samt de alldeles färska Leo Bengtsson (Hammarby IF) och Adnan Maric (Klubblös).

– Vi har fler nya spelare i år jämfört med i fjol. Man känner en nyfikenhet kring hur vi kan använda dem, säger Andreas Alm.

Några som dock inte kommer finnas med på Bravida Arenas konstgräs är landslagsk­vartetten Peter Abrahamsso­n, Adam Andersson, Gustav Berggren och Daleho Irandust. De ansluter först när januaritur­nén är över.

Luckorna kommer att fyllas av ett gäng U19-spelare – precis som i fjol.

– Det blir nog mellan fyra och sju stycken nu, exakt vilka får vi se. Jag gillar det upplägget. Vi har haft koll på dem under hösten och nu får de en fin ingång i året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden