Göteborgs-Posten

... och det gör även Adnan Maric

- Jonatan Andersson jonatan.andersson@gp.se

GP:s uppgifter har bekräftats av BK Häcken. Den förre Swansea-spelaren Adnan Maric har skrivit på för en säsong på Hisingen.

– Det är en bra klubb som spelar fin fotboll, så det är riktigt kul att vara här, säger nyförvärve­t.

Angered-killen Adnan Maric gick till Gais redan som 16-åring – och sedan vidare för ett utlandsäve­ntyr i Swansea. I somras gick dock kontraktet med den walesiska klubben ut, och i november blev det provspel i BK Häcken.

– Häcken är en fin klubb. En stabil klubb i allsvenska­n. Allt positivt om Häcken men mer än så vågar jag inte säga för det är inte mitt beslut. Det är klubbens, sa han till GP den gången.

Men uppenbarli­gen imponerade 22-åringen på den sportsliga ledningen. På nyårsdagen kunde GP avslöja att mittfältar­en skrivit på för klubben – och nu bekräftar Häcken att ett ettårskont­rakt är påskrivet.

– Vi såg en bra fotbollssp­elare med många intressant­a egenskaper. En hel spelare som är bra och kan bli ännu bättre, förklarar sportchef Sonny Karlsson beslutet på klubbens hemsida.

Av pressmedde­landet framgår också att klubben ser Maric som en rak ersättare till Kevin Ackermann – som nyligen lämnade Häcken för Örgryte.

– Jag är jättesugen på att äntligen få köra igång. Det har varit en lite tuffare period, något jag inte planerade men så är fotbollen ibland. Nu är jag riktigt taggad på att köra igång säsongen här och utvecklas till att bli så bra som jag kan bli, säger Adnan Maric själv till hemsidan.

 ?? Bild: Daniel Stiller ?? adnan Maric, 22, blev BK Häckens andra nyförvärv på trettondag­en.
Bild: Daniel Stiller adnan Maric, 22, blev BK Häckens andra nyförvärv på trettondag­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden