Göteborgs-Posten

”Allt vi gör syftar till att vi ska vinna titlar”

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Det är inget snack i Frölunda. Laget ska vinna varje turnering som man ställer upp i och nu är CHL-slutspelet framme i en semifinals­batalj mot Luleå – ett lag som gärna vill förstöra festen för Frölunda. – Allt vi gör syftar till att vi ska vinna titlar, säger Roger Rönnberg. – Ju fler guld, desto bättre är det, säger Nicklas Lasu.

Att Frölunda går för att vinna Champions Hockey League har knappast någon kunnat missa. Nästa motståndar­e i jakten på ännu en titel är rivalen Luleå. Ett lag som Frölunda ställts mot flera gånger den senaste tiden och så sent som i våras slog ut ur SM-slutspelet.

– Det är jättespänn­ande att gå in i en semifinal och kunna jaga vidare mot en finalplats i år igen. Det är häftigt och det är roligt med ett lag vi har mött mycket i slutspelss­ammanhang, säger Roger Rönnberg.

Känslorna lär finnas där direkt?

– Ja, absolut! Det är något som jag vet kommer locka fram det bästa ur mina spelare.

Vad skulle det betyda för er att vinna igen?

– Det betyder allt för oss! Allt vi gör syftar till att vi ska vinna titlar och det är lättare att vinna en titel om man kommer till en final. Båda gångerna när vi har vunnit SHL så har vi även vunnit CHL och det är en starkt bidragande orsak.

En som verkligen trivs mot Luleå och särskilt när det blir lite tufft och grinigt ute på isen är lagets assisteran­de kapten, Nicklas Lasu, som hamnade i hetluften flera gånger när lagen möttes i SHL i december.

– Härligt med en slutspelsm­atch! Det blir tufft såklart men det är ju det här vi spelar för och mot Luleå också. Det gör det hela extra roligt, säger han.

Två lag som inte direkt gillar varandra?

– Lite så är det! Luleå är jobbiga att möta men det här är en godbit att ta sig an.

Lockar vissa lag fram mer känslor?

– Jo, det är klart det är så även om det är utmaningar i alla matcher. Men matcherna mot HV71, Fär

Det är jättespänn­ande att gå in i en semifinal och kunna jaga vidare mot en finalplats i år igen. Det är roligt med ett lag vi har mött mycket i slutspelss­ammanhang.

Roger Rönnberg Frölundas coach

jestad, Luleå, Växjö och Skellefteå blir lite extra.

Att nu vara ett dubbelmöte ifrån ännu en final och ännu ett läge att vinna en titel är något som givetvis sporrar spelarna i Frölunda.

– Det är ju det här vi kämpar för! Det är ett delmål för oss helt klart och ju närmare du är en titel desto roligare och viktigare blir det. Första året var det lite ovant att vinna mitt under en säsong men nu är man van vid det, säger Nicklas Lasu och fortsätter:

– Vi vill ju vinna hela tiden här! Nu är det semi först men bara att få chansen att spela om en final är det inte många som får göra heller och vi vill ju dit!

Chansen att vinna är det som driver er framåt?

– Alla vi som är här har ett stort driv och vill ju vinna titlar. Vi vill ju vara den förening som är med där hela tiden och slåss om det och ju fler guld desto bättre är det.

 ??  ?? CHL-mötet med Luleå kommer bli allt annat än en avslagen affär – något som de tidigare mötena den här säsongen har visat.
CHL-mötet med Luleå kommer bli allt annat än en avslagen affär – något som de tidigare mötena den här säsongen har visat.
 ?? Arkivbild: Carl Sandin ??
Arkivbild: Carl Sandin

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden