Göteborgs-Posten

Rönnberg efter JVM: ”På den absoluta världsnivå­n”

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Frölunda får nu hem både Samuel Fagemo, 19, och Lucas Raymond, 17, från JVM-spel. Något som spetsar till konkurrens­en på nytt på forwardssi­dan i Frölunda.

– De har visat att de är skickliga spelare på den absoluta världsnivå­n, säger Roger Rönnberg.

Visst, Frölunda hade fler spelare än Samuel Fagemo och Lucas Raymond med i JVM men det är den duon som på riktigt tillhört A-laget under hösten där framförall­t Samuel Fagemo varit en given del i Roger Rönnbergs lag.

Under årets säsong har det blivit elva (6+5) poäng på 20 matcher för Samuel Fagemo. Väl på JVM skulle dock islossning­en komma.

Det skulle sluta med 13 (8+5) poäng vilket ledde till seger i poängligan och en plats i turneringe­ns bästa lag för 19-åringen.

Nu är duon på plats i Göteborg igen.

– Det blir kul att få hem dem! Jag är stolt över vad de har gjort. De jobbade hårt i Frölunda-andan och visade också att de är skickliga spelare på den absoluta världsnivå­n. Jag är väldigt glad att vi nu får hem våra spelare, säger Roger Rönnberg.

Det blir kul att få hem dem! Jag är stolt över vad de har gjort.

Roger Rönnberg

Vad säger du om Fagemos islossning?

– Det är jättekul! Han är en extrem målskytt och att han fått göra det här är jag väldigt glad för. Jag vet hur hårt han har jobbat för det under många år.

En framgång som kan kan ta med sig in till vardagen i Frölunda?

– Det skadar i alla fall inte ... han kommer självklart hem med ett otroligt självförtr­oende.

Även om duon nu är i Göteborg igen lär det inte bli spel mot Luleå redan under tisdagskvä­llen. Räkna snarare med att Samuel Fagemo är tillbaka tidigast på torsdag då Skellefteå väntar på bortais.

Och att Lucas Raymond får börja med spel i J20.

 ?? Bild: Simon Hastegård ?? Samuel Fagemo blev poängkung i JVM och med i turneringe­ns lag. Något som ska ge honom ett lyft även i SHL och hos Frölunda.
Bild: Simon Hastegård Samuel Fagemo blev poängkung i JVM och med i turneringe­ns lag. Något som ska ge honom ett lyft även i SHL och hos Frölunda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden